Lístek z liberecké Evropy by bylo chybou vyhodit do koše

Liberec – 23. února
Vstupenky ze závodů bývají mnohdy sběratelským artiklem a v neposlední řadě pomáhají historikům při jejich zkoumání historie motoristické sportu. Běžný návštěvník plochodrážního závodu se jich však rychle zbaví odhozením do odpadkového koše a to nejlépe zároveň s odchodem ze stadiónu. V případě lístků z květnového semifinále mistrovství Evropy dvojic v Liberci by to však byla velikánská chyba. Za tři stovky totiž můžete vidět rovnou čtyři plochodrážní mítinky a dvě vystoupení renomovaného českého kaskadéra.

 

„Lístek na mistrovství Evropy má na horní straně trhací kupónky,“ vysvětluje Věroslav Kollert z libereckého klubu. „Budou se trhat na dalších závodech.

V praxi to znamená, že na jednu vstupenku můžete letos shlédnout kompletní pořad pavlovického stadiónu, který se svou stodvacetiletou tradicí patři k našim nejstarším sportovním stánkům vůbec.

Semifinále mistrovství Evropy dvojic pořádané v sobotu 27. května bude vrcholem sezóny, v němž se česká národní sestava utká o postup do finále s Němci, Francouzi, Dány, Rumuny, Rakušany a Angličany.

Liberec se do velkého plochodrážního světa vrátil již loni
Liberec se do velkého plochodrážního světa vrátil již loni

V červnu ovál pod Ještědem přivítá mistrovský flat track. V půli července přijde řada na český přebor, aby vše vyvrcholilo v rámci Posledního nalévání poslední den letošního září. Zájemci si mohou vstupenky objednávat už nyní a díky systému včasného prodeje jimi mohou obdarovat i své přátele a blízké.

„Vstupenky se začaly prodávat na našich nových stránkách,“ přibližuje Věroslav Kollert cestu k pěknému dárku k svátku či narozeninám pro motoristického fanouška. „Nebo se dají každý pracovní den od devíti do osmnácti koupit přímo na našem stadiónu.“

Své místo v pavlovickém hledišti si můžete zajistit již právě nyní
Své místo v pavlovickém hledišti si můžete zajistit již právě nyní

Součástí květnového závodu evropského šampionátu budou i dvě vystoupení motocyklového kaskadéra Adama Peschela. „Je jeden z nejlepších v republice, jezdí i pohár v Itálii,“ říká Věroslav Kollert. „Předvádí se litrem a blbne s holkou, pokaždý na vystoupení nechá pneumatiku. Dobrej‘ zvuk, má to spád. A kdo přijde na trénink, uvidí něco navíc.“

První vystoupení Adama Peschela je na pořadu libereckého semifinále hodinu před závodem, tedy úderem čtrnácté. Podruhé jej diváci uvidí v akci po rozjížďce s číslem čtrnáct, což je přesně hranice, aby byl závod uznán jako regulérní, pakliže by se nedej bože musel předčasně ukončit.

Vstupenky se již právě nyní dají objednávat zde: www.motolbc.cz

8

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)