Boj o plochou dráhu na Letním stadiónu je ve stadiu zákopové války

Kopřivnice – 22. února
Záměr kopřivnické radnice zrušit plochodrážní dráhu na místním Letním stadiónu narazil na odpor PD Kopřivnice, který na svou stranu získává i nemalou podporu ze strany veřejnosti. Vedení města si zástupce plochodrážního klubu v pondělí pozvalo na jednání. Celá záležitost se ovšem vůbec nepohnula z místa. Richard Dufek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že dokud se nerozhodne o dotaci na přestavbu areálu, zakopaly se obě strany na svých pozicích jako válčící strany v první světové válce.

 

„Na kabelové televizi starosta, místostarosta a jeden zastupitel řekli, že nemají čas na námi nabízené veřejné projednávání nebo nabídku televizní debaty,“ říká Richard Dufek, který je jedním z hnacích motorů snahy vrátit burácení plochodrážních motorů na Letní stadión.

Ani pondělní jednání žádný výsledek nepřineslo. „Byl tam náš předseda Martin Hyvnar s Katkou Kovářovou,“ popisuje Richard Dufek. „Vůbec žádný posun, nenavrhli nic, jen se omezili na osočování co, kdo udělal.“

V současné době totiž vůbec není jasné, zda rekonstrukce areálu pod zříceninami hradu Šostýn vůbec nastane. „Do konce února by mělo být jasné o dotaci,“ pokračuje Richard Dufek. „Když ji město nedostane, bude stejně po našem. Pokud ji dostanou, rozběhneme svoje akce.“

plakat

1 komentář u „Boj o plochou dráhu na Letním stadiónu je ve stadiu zákopové války“

  1. Ta situace v Kopřivnici je opravdu patová s tušeným závěrečným šachmatem pro stávající dráhu. V té době kdy ten nápad o zrušení ploché dráhy pomalu vznikal, měl plochodrážní klub neaktivní vedení. Tehdy se asi dalo ještě mnohé z těch úmyslů na úplné zrušení ploché dráhy zvrátit do nějaké rozumnější podoby. V současnosti pod hrozbou konce ploché dráhy v Kopřivnici se díky bohu vedení klubu obměnilo a klub začal být aktívní a konečně má nějaký program činnosti a cíle, které jsou známy i veřejnosti. Nicméně vedení města už ustoupit nechce, protože má vypravovánu projektovou dokumentaci, má zažádáno o dotaci a vyvinuli velké úsilí aby ta dotace byla podpořena významnou sportovní veřejností. Podporu dokonce vyjádřila písemně i taková osobnost atletiky jako je paní Dana Zátopková. Vedení města samozřejmě za žádnou cenu nepřizná, že ten způsob rozhodování o budoucí podobě Letního stadionu a osudu ploché dráhy byl velice nešťastný,ne-li zcela špatný, protože měl být důkladně projednán a odsouhlašen veřejností. Je to o to smutnější, že Kopřivnice je tzv. Zdravé město (síť Zdravých měst), kde platí jako hlavní zásada, že se o všem komunikuje s občany. V tomto případě se nějak na ty zásady zapomnělo. Obě strany se nyní zakopali, a ve vzájemných jednáních není posun. Vedení města tvrdí, že v té době, kdy se jednalo o osudu ploché dráhy, klub nefungoval a nebyl aktivní. Klub tvrdí, že pasivita klubu byla vynucena tím, že město neudržovalo stadion a dráhu a v důsledku toho se na dráze nesměly konat závody. Také to, že v té době žádné opravdu konstruktivní a racionální návrhy na zachování dráhy v Kopřivnici ze strany vedení města nikdy nepadly. Já osobně pevně věřím a je mě jakousi útěchou, že i když v tom horším případě klub o svoji dráhu příjde, že se na tolik obrodil, že zůstane v oblasti ploché dráhy nějakým způsobem aktívní. Zrovna ta myšlenka vybudování minioválu a práce s mládeží je velice sympatická.

Komentáře nejsou povoleny.