Comeback dědy Mráze rozšiřuje šampionát na tři závody

Pardubice – 18. ledna
Koncem minulého týdne přišla na Dědu Mráze evidentně slabší chvilka. Jenže teploty v plusovém spektru stupnice pana Celsia stejně jako sněžení jsou již minulostí a opět mrzne. Eskymákům by se u nás sice v zatáčkách nelámali tažní psi, nicméně ledaři si libují. A Petr Moravec, který operativně řídí ledařskou scénu, si konečně může dovolit provádět rychlé změny k lepšímu. Šampionát republiky jednotlivců má hned tři závody, v nichž půjde nejen o titul, ale také o nominaci do národního týmu a šampionát Evropy.

 

Ještě před týdnem se zdálo moudré nechat Opatovicím družstva a Kopřivnici jednotlivci. Na Větřkovické přehradě byl jednoznačně nejsilnější led, zatímco na Opaťáku nebyla garance, že by se ohřebovaná kola nepohrabala až do vody.

„V Opatovicích je teď situace s ledem dobrá, a proto budeme preferovat bezesporu atraktivnější šampionát se všemi českými jezdci,“ vysvětluje Petr Moravec včerejší kalendářní změnu. „Závod v Kopřivnici bude druhým na ten termín plánovaným závodem, třetím bude závod v Holicích příští neděli. Všechny ostatní závody, které se podaří odjet, budou závody dvojic. Kluci tak pojedou nejen o nominaci na družstva, ale také na závod mistrovství Evropy.“

To se shodou okolností rovněž včera podařilo doplnit do kalendáře FIM Europe, protože Ufa potvrdila své pořadatelství v termínu 25. a 26. února. České šampionát, do něhož se vrací Jan Klatovský, bude třeba doplnit o zahraniční borce, což však stěžuje termínová kolize s pouťáky v německém Steingadenu a švýcarském Vallisu. Jistý je zatím start Poláka Kamila Janury.

Program individuálního šampionátu republiky na ledě 2017:

sobota 21.1. Opatovice nad Labem rybník Opaťák
neděle 22.1. Kopřivnice Větřkovická přehrada
neděle 29.1. Holice v Čechách rybník Hluboký
V neděli se v Kopřivnici makalo na ovále
V neděli se v Kopřivnici makalo na ovále

Foto: Patrik Balla