Pardubice rozhodně nechtějí být do počtu

Praha – 26. září
Po třetím vítězném závodě ve Svitavách pózoval Lubomír Vozár se svými závodníky jako jasný vítěz první ligy. O titul by nepřišel, ani kdyby se dnes nevypravil na závěrečné klání na pražskou Markétu. Pardubice však dorazí ve své obvyklé sestavě s Tomášem Suchánkem na postu náhradníka. Boj o stříbro je otevřený, protože Slaný, Praha a Žarnovica jsou za sebou s odstupem jediného tabulkového bodu mezi sebou.

 

Ondřej Smetana bude pádným argumentem domácích
Ondřej Smetana bude pádným argumentem domácích

Dvanáct bodů v aktuálním stavu pardubického konta nemůže být překonáno. Přesto Lubomír Vozár spoléhá na sestavu, s níž vyhrál Žarnovicu a Slaný. Tomáš Suchánek je nominován na post náhradníka. V základní sestavě je Jaroslav Petrák, jenž skvěle válí v přeborových závodech, a Martin Mejtský, který o víkendu nabíral zkušenosti v Itálii.

Pardubický tandem Jaroslav Petrák - Martin Mejtský
Pardubický tandem Jaroslav Petrák – Martin Mejtský

Pardubice tím pádem i dnes večer budou rozhodujícím jazýčkem na misce vah v boji o stříbro. K němu má nejblíže nakročeno Slaný, jehož barvy hájí Michal Dudek, Adam Fencl a Petr Babička. Na domácí Markétu má výhodu jednoho bodu.

Tomáš Topinka však jako jediný staví čtveřici závodníků. V kvartetu jsou Michal Škurla, Ondřej Smetana, Filip Hájek a Zdeněk Holub, jehož bude mít kouč k dispozici coby náhradníka. Jejich úkol je jednoduchý, a sice skončit před Slaným. Stačí o jedno místo, protože navzdory ztrátě tabulkového bodu mají Pražané výhodu dvanácti malých bodů navíc.

Žarnovický Ján Mihálik může slovenskému celku pomoci k medaili
Žarnovický Ján Mihálik může slovenskému celku pomoci k medaili

Oleje do ohně dramatu může přilít i Žarnovica. Sice je v tabulce poslední, avšak po třetích místech ve Slaném a ve Svitavách má jen o jeden tabulkový bod méně než Praha a o dva než Slaný. Ze Slovenska dorazí pouze Michal Tomka a Ján Mihálik, kteří předevčírem zářili v domácím test matchi s Ukrajinou. Na povinné minimum doplní tým pardubický Josef Novák, který ve slovenském žoldu byl již v srpnu ve Slaném.

Slánským prvoligovým tahounem je Michal Dudek
Slánským prvoligovým tahounem je Michal Dudek

Na Markétě nás může čekat zajímavý závod. Pakliže si uděláte čas již o dvě hodiny dřív, můžete se na malém ovále podívat na nejmladší naděje českého plochodrážního sportu v dalším díle jejich pohárového Speedway Mini Cupu.

Startovní listina:

AK Markéta Praha: 1 Michal Škurla, 2 Ondřej Smetana, 3 Filip Hájek, 13 Zdeněk Holub
Speedway Club Žarnovica: 4 Michal Tomka, 5 Ján Mihálik, 6 Josef Novák (Pardubice), 14 neobsazeno
ZP Pardubice: 7 Jaroslav Petrák, 8 Martin Mejtský, 9 neobsazeno, 15 Tomáš Suchánek
AK Slaný: 10 Michal Dudek, 11 Adam Fencl, 12 Petr Babička, 16 neobsazeno
Pražané kráčejí na nástup v Žarnovici ve složení Filip Hájek, Ondřej Smetana, Václav Kvěch a hostující Patrik Mikel
Pražané kráčejí na nástup v Žarnovici ve složení Filip Hájek, Ondřej Smetana, Václav Kvěch a hostující Patrik Mikel

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman