Mšeno plní sliby nejen o Vánocích

Mšeno – 30. dubna
První máj a plochodrážní závod ve Mšeně patří neodmyslitelně k sobě. Každý rok od sezony 2000 se pod hradem Bezdězem koná také Memoriál Emila Sovy. Ve většině případů byl nadstavbovým kláním nějakého jiného mítinku. Pouze v roce 2003 pořadatelé památku legendárního závodníky uctili samostatným závodem. Stejným způsobem se pojede také zítra.

Rudolf Grepl, prezident klubu, neprosadil na prosincové kalendářní poradě na zítřejší termín extraligový závod. A tak si první máj rezervoval na volný závod, aby nepřerušil tradici. Ve startovní listině figuruje vesměs lepší český průměr. Zárukou dobré podívané by měli být také zahraniční borci. Především Poláci z mšenské extraligové soupisky Norbert Kosciuch, Rafal Kowalski a Marcin Piekarski. Bohužel se nepředstaví Laszlo Szatmari, jehož váží povinnosti do německé bundesligy.

Klasický rozpis na dvacet rozjížděk bude zakončen rozhodující finálovou jízdou. Do ní se kvalifikuje čtveřice nejlepších. Počet finalistů doplní na pět další závodník, kterého nominují pořadatelé.

8. Memoriál Emila Sovy – úterý 14:00:

1 Karel Kadlec, Plzeň
2 Adam Vandírek, Praha
3 Marco Müller, D
4 Norbert Kosciuch, PL
5 Filip Šitera, Plzeň
6 Jan Markvart, Plzeň
7 Luboš Velinský, Pardubice
8 Rafal Kowalski, PL
9 Martin Vaculík, SK
10 Michael Hádek, Plzeň
11 Marcin Piekarski, PL
12 Jakub Hejral, Mšeno
13 Matěj Kůs, Praha
14 Vladimír Višváder, Liberec
15 Patrik Linhart, Slaný
16 Pavel Fuksa, Pardubice
17 Dominik Jech, Praha
18 Jaromír Otruba, Mšeno

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)