Sestavy se budou ladit za pochodu

Slaný – 27. dubna
Dnes ve Slaném startuje první ze třech čtyřutkání českých týmů proti polským výběrům z Rybnika a Czestochowé. Během včerejška vceku vykrystalizovala sestava Slaného. Nicméně složení Střediska talentované mládeže se stále ještě dolaďuje a s největší pravděpodobností bude řešeno operativně.

Slaný začíná dnes začíná s Martinem Vaculíkem. Slovenský závodník se však po závodech vrací domů, aby se připravil na nedělní start v polské lize. Zítra ho v Liberci nahradí Martin Málek, který ovšem zbylé dva mítinky vynechává. Na všechny tři závody budou Milanu Machovi k dispozici Patrik Linhart, Petr Babička a Michal Dudek. A údajně také Michal Pospíšil, který si před čtrnácti dny pro svůj plochodrážní comeback zapomněl vyřídit včas licenci.

Situace s SCM je ovšem složitější. Z dnešního startu Hynka Štichauera sešlo. Pardubický junior se chce připravit za závody v německé Míšni. Filip Šitera a Pavel Fuksa zase nastoupí v neděli v polských ligách, takže se víkendového turné zúčastní jen dnes. Svůj ostrý debut prožije Jan Holub, nejmladší člen legendárního jihočeského plochodrážního gangu. Doprovázet ho bude plzeňský kolega Jan Markvart. V Liberci a v Chabařovicích je zřejmě doplní dva závodníci pražské Markéty, kteří nepojedou ligu v Opole. Milan Mach nevyloučil ani operativní přesunutí některého z polských závodníků do české sestavy.

Účinkování českých závodníků o víkendovém turné proti Polákům:

    SO NE
AK Slaný Martin Vaculík X
  Petr Babička X X X
  Patrik Linhart X X X
  Michal Dudek X X X
  Michal Pospíšil X X X
  Martin Málek X
 
SCM Slaný Filip Šitera X
  Pavel Fuksa X
  Jan Holub X X X
  Jan Markvart X X X

Legenda: X = startuje, – = nestartuje

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)