Pavel Pučko pokračuje v úspěšném kvalifikačním tažení

Slaný – 11. dubna
Loňský rok byl pro Pavla Pučka nesmírně úspěšný z hlediska kvalifikací pro juniorský šampionát. Do hlavního závodu se nedostal pouze při pardubických devatenáctkách a v závěrečném kole jednadvacítek v Plzni. Dnes se ve Slaném vydal na pokračování svého tažení, protože kvalifikační část pro sobotní ouverturu juniorského šampionátu vyhrál. Společně s ním do hlavního závodu postoupili také Dominik Jech, Michal Matula a Luboš Velinský.

Nejdramatičtější ze šestice rozjížděk byla hned ta úvodní. Krátce po startu odpadl Luboš Velinský z prvního místa kvůli defektu. Vzápětí se srazili Jaroslav Slavata s Matějem Veselým. Zatímco prvně jmenovaný byl vyloučen, jeho klubový kolega v závodě nepokračoval.

Při repete tak neměl osamocený Dominik Jech takřka žádnou práci se ziskem třech bodů. Na čele průběžné klasifikace ho ovšem záhy vystřídali Pavel Pučko a Michal Matula. Ten však také musel zastavit s defektem. A nakonec skončil třetí jen o bod za vítězem.

Ve skvělé fazóně se dnes představil rovněž pardubický Luboš Velinský. O jeho úvodním pechu už byla řeč. Jeho druhý start skončil předčasným kontaktem s páskou. Ovšem zbývající dva starty proměnil v jednoznačné triumfy.

  1.j 2.j 3.j 4.j 5.j 6.j TOT
1. Pavel Pučko, Praha 2 3 2 1 8
2. Dominik Jech, Praha 3 1 3 0 7
3. Michal Matula, Praha 3 2 E 2 7
4. Luboš Velinský, Pce E T 3 3 6
5. Jaroslav Slavata, Praha X 1 E 2 3
6. Matěj Veselý, Praha F/R NS NS NS 0

Foto: Pavol Pučko