Finále MS juniorů určitě nebude v Pardubicích 7. září 2008

Pardubice – 21. března
Příští rok čeká AMK ZP Pardubice pořádání jubilejního šedesátého ročníku Zlaté přilby. Při té příležitosti klub usiloval o důstojný program na celý víkend. A požádal FIM o přidělení challenge o Grand Prix 2009. Přislíbil i pořádání kvalifikačního kola jiného světového šampionátu, což je nepsaným pravidlem při aspiraci na finálový mítink. Mezinárodní federace ovšem do Pardubic přidělila finále mistrovství světa juniorů. Pardubičtí mají na svůj konečný verdikt čas až do podzimního zasedání FIM. Ale a už jejich rozhodování dopadne tak, či onak, stoprocentně se nepojede 7. září.

Tou dobou bude ve Svítkově totiž vše zaměřeno na šedesátou Zlatou přilbu, jenž má prozatím předběžný termín 4. října 2008. A tak jsou možné prakticky dvě alternativy. Buď se finále juniorského mistrovství světa pojede den před Zlatou přilbou nebo ho Pardubice odmítnou.

V souvislosti s druhou možností se východočeský klub nebrání předání závodu jinému českému pořadateli. Z kuloárů zaznívá, že by o něho měl enormní zájem Slaný.

Foto: Pavel Fišer