Místo pádů provázely dnešní české vítězství defekty

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Krško – 11. března
Zatímco sobotní test match proti jihoslovanskému týmu byl provázen pády českých závodníků, během dnešního pokračování v Kršku trápily naše družstvo defekty. Přesto jsme však v chladném dopoledni dokázali zvítězit v poměru 58:31. Za domácí opět výrazněji skóroval pouze Jurica Pavlic. Také dnes mu dokázal přistřihnout křídla pouze Luboš Tomíček.

Ihned po skončení sobotního závodu v Goričanu se česká výprava vydala do slovinského Krška. Na místo dorazila krátce po půl jedenácté v noci, takže na spánek a přípravu nezbylo ani dvanáct hodin.

Na rozdíl od prvního měření sil se závod na tvrdé dráze obešel bez pádů. Naši sestavu ovšem kosily defekty. Matěj Kůs dvakrát zadřel motor z prvního místa, takže ho po stejné závadě v Goričanu přišel víkend na jihu na tři pohonné agregáty. Dvakrát zastavil také Martin Vaculík.

I když byl po sobotním pádu pořádně pochroumaný, nejlepším mužem celého utkání se stal Filip Šitera. Ten navíc zachránil Matěje Kůse, kterému na závěrečné dvě série půjčil svůj motocykl.

Česká republika
Filip Šitera 13, Luboš Tomíček 11, Martin Gavenda 9, Michael Hádek 9, Matěj Kůs 8, Martin Vaculík 8, res Dominik Jech 0.
 
Slovinsko – Chorvatsko
Jurica Pavlic (CRO) 12, Matija Duh (SLO) 8, Davor Volk (SLO) 5, Renato Cvetko (CRO) 3, Dino Kovačič (CRO) 2, Samo Kukovica (SLO) 1.

Foto: Josef Kůs