Češi dominovali test matchi v Goričanu

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Goričan – 10. března
Dnešní test match výběru českých juniorů proti spojenému týmu Chorvatů a Slovinců skončil zdrcujícím vítězstvím našich barev. Ukazatel skóre se zastavil na konečném stavu 28:62. Oporou domácích byl samozřejmě Jurica Pavlic. Evropský šampión do devatenácti let se pro české závodníky stal nepřekonatelnou překážkou. Porazit jej dokázal pouze Luboš Tomíček, jinak přišel o body jen kvůli poruše.

„Naši jeli všichni dobře,“ pochvaloval si Milan Špinka, manažer reprezentace. „Dobrý závody, bylo pár pádů, ale naštěstí bez zranění.“

Ošklivý pád měl Filip Šitera, který se dostal do skrumáže dvou domácích závodníků. Michael Hádek, jenž byl dnes třetím nejlepším české sestavy, je všechny s velikánským štěstím dokázal podjet. Filip Šitera vyvázl bez zranění a při opakování zvítězil.

S povrchem dráhy se seznámil i Martin Vaculík. Matěj Kůs přišel pádem o jedno druhé místo, aby si nakonec vysloužil potlesk diváků za ukázkovou spolupráci s Filipem Šiterou v závěrečných dvou sériích.

Po skončení závodu se česká výprava okamžitě přesunula do slovinského Krška, kde ji zítra od 10:00 čeká repete dnešního závodu.

Česká republika
Filip Šitera 13, Luboš Tomíček 13, Michael Hádek 10, Matěj Kůs 9, Martin Gavenda 7, Martin Vaculík 8, res Dominik Jech 2 (1 jízda)
 
SK Unia Goričan
Jurica Pavlic 11, Renato Cvetko 5, Ivan Vargek (všichni CRO) 4, Roland Kovacs (H) 3, Davor Volk (SLO) 3

Foto: Josef Kůs