Andrej Diviš zajel výtečný závod

Assen – 9. března 22:30
Víkendový program v nizozemském Assenu začal dnes volným závodem o Pohár Roelofa Thijse. Mezi čtyřiadvaceti účastníky byl z českých jezdců pouze Andrej Diviš. Nováček na ledových oválech se v systému KO rozjížděk dostal pořádně vysoko. Z triumfu se radoval Dmitrij Chomicevič, jemuž na stupních vítězů dělali společnost Stefan Pletschacher a Joakim Söderström.

Andrej Diviš začal druhým místem. Pak dvakrát vyhrál, když v jednom případě dobyl vítězství ze třetí příčky po startu. Teprve v rozjížďce s číslem dvacet z celkového počtu čtyřiadvaceti protnul metu jako poslední. Tím pádem se v celkové klasifikaci dělí o jedenáctou a dvanáctou pozici.

Pohár Roelofa Thijse:
1. Dmitrij Chomicevič (RUS), 2. Stefan Pletschacher (D), 3. Joachim Söderström (S), 4. René Stellingwerf (NL), 5. Andrej Šišegov (RUS), 6. Torleif Burman (S), 7. Sven Holstein (NL), 8. Lukas Rösti (CH), 9. Martin Leitner (A) a Simon Gartmann (CH), 11. Andrej Diviš (CZ) a Tommy Flyktmann (FIN), 13. Anton Weber (D) a Marian Kreklau (D), 15. Heinz Göldi (CH) a Claude Gadeyene (F), 17. Jouni Seppänen (FIN) a Jo Saetre (N), 19. Johann Bruckner (A) a Tomi Kirilov (FIN), 21. Graham Halsall (GB) a Zdzislaw Zerdzinski (PL), 23. Martin Posch (A) a Piotr Hejnowski (PL).

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)