Zeptejte se: Jakuba Hejrala

Semily – 2. února
Se svou loňskou sezonou může být vcelku spokojen. Poprvé prolomil kvalifikační brány finále českého šampionátu jednotlivců. Stal se jednou z důležitých osobností Mšena. Jejich vítězné tažení první ligou pokračovalo také v baráži, takže se po dvou letech znovu vrátili do extraligy. Debutoval ve druhé polské lize a solidní výkony v barvách Pily mu pomohly k letošnímu kontraktu s Miskolcem. Jakub Hejral, někdejší motokrosař a příležitostný kaskadér, se o všem svěří také našim čtenářům. Příští sobotu totiž bude dalším v řadě českých plochodrážníků, který magazínu speedwayA-Z poskytne exkluzivní rozhovor. A určitě nepřekvapí, že také tentokrát se ho může zúčastnit kdokoliv z vás.


Na rozdíl od některých svých kolegů Jakub Hejral nezamířil nikam do jižních krajů. Naopak jej přespříští víkend čeká halový mítink na šroubcích ve vestfálské Unně. Stojí za tím letošní mírná zima, která se zřejmě zapíše jako nejteplejší za posledních pětaosmdesátých let nebo obchod v jeho firmě FH ložiska?

„Je to daný obojím,“ odpovídá Jakub Hejral. „Zabejvám se firmou desetkrát víc než doteď. Ale každou sobotu a neděli jsem na motokrosu. Jsou špičkový podmínky. Plánovali jsme sice Španělsko jako loni, ale s tímhle počasím na to nemusíme myslet. Chodím tam kvůli fyzičce. A dlouho jsem si nedal na hubu, takže už asi nejsem začátečník (smích)!“

Jakub Hejral plánoval přes zimu také speciální operaci v USA. Ta měla odstranit nepříjemné tuhnutí předloketních svalů po mnoha frakturách z motokrosových závodů. „Kvůli tý operaci jsem taky nevymejšlel nic v zimní přípravě,“ říká. „Ale zatím se to nikam nehlo. Až snad teď. Pozvání však ještě nedorazilo a nemám ani vízum. Navíc začátek sezony je už za měsíc. Pomáhá mi ale hodně cvičení. Takže, jestli si nic nezlomím, budu tu operaci muset odložit.“

Své dotazy pro Jakuba Hejrala můžete vkládat od této chvíle až do příštího pátku 9. března, kdy úderem 21. hodiny provedeme uzávěrku. Chcete-li získat jeho novou autogramkartu s vlastnoručním podpisem, nezapomeňte nám sdělit svou poštovní adresu. Samozřejmě tak nemusíte učinit, známe-li vás z minulých autogramiád. Všechny ostatní podmínky čtenářské účasti na tvorbě exkluzivního rozhovoru zůstávají beze změny.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)