Zeptejte se: Leopolda Klímy

Plzeň – 24. února
Za dlouhá léta funkcionaření a předsednictví v plzeňském klubu zažil hubené i tučné roky. V nedávné historii titul ve dvojicích 1993 i fenomenální tažení Plzně extraligou 1994. Avšak potom také sestup do první ligy. Počínaje sezónou 2002 však Plzeň začala pomýšlet na svůj návrat o ligové patro výše. A ten se jí loni v říjnu podařil. Také na toto téma přijde řeč v exkluzivním rozhovoru magazínu speedwayA-Z s plzeňským předsedou Leopoldem Klímou. Tradice pokládání čtenářských otázek nebude samozřejmě přerušena ani tentokrát.

Do startu letošní extraligy zbývají ještě necelé dva měsíce. Jak se na ni plzeňský nováček chystá? „Naši jezdci se připravují v posilovně a bazénu,“ řekl magazínu speedwayA-Z Leopold Klíma. „Funkcionáři se pravidelně každou středu zabývají přípravami stadionu, tvořením programu a honí peníze.“ I když na veřejnost pronikly už jisté informace o sestavě, složení plzeňského družstva stále zůstává otazníkem. „Soupisku máme hotovou,“ komentoval tuto otázku Leopold Klíma. „Ale nechci se motat trenérům do jejich práce a neprozradím ji. Z hostů budeme využívat Poláky a Němce. Určitě budeme důstojným nástupcem Mšena, jak se obáváte a moc se těším, až na svých stránkách odvoláte ten predikát extraligového buranova.“

Otázky na Leopolda Klímu vkládejte jako komentář k tomuto článku. Uzávěrka vašich příspěvků je příští pátek, tedy 4. března ve 12:00.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)