Ivan Mauger uspořádá svou akademii v Pardubicích

Pardubice – 24. ledna
Pardubice jsou na seznamu univerzitních měst České republiky už nějaký ten pátek. Koncem března se tady bude přednášet také plochá dráha. A profesorem nebude nikdo jiný než šestinásobný individuální mistr světa Ivan Mauger. Samozřejmě si pro svou výuku nezamluví některý ze sálů Pardubické univerzity, nýbrž plochodrážní areál ve Svítkově.

Legendárního Novozélanďana pojí dlouholeté přátelství s Evženem Erbanem. To začalo kdysi počátkem sedmdesátých let, kdy se o třicet let mladší nynější pardubický šéf střídal s Ivanem Maugerem v sedle jednoho motocyklu během Zlaté přilby.

Nyní se společně dohodli, že Ivan Mauger právě ve Svítkově uspořádá jednu ze svých akademií. Akce, jejímiž obdobami po celém světě prošli i mistři světa Ole Olsen, Peter Collins, Hans Nielsen, Billy Hamill či Jason Crump, proběhne v sobotu 24. března.

Bližší detaily a informace o způsobu úhrady kurzovného získáte na pardubickém čísle 466 303 628 či e-mailu amk.zp@wo.cz. Ivan Mauger ještě vzkazuje, že počet účastníků je omezen.