Zdeněk Simota pojede třetí rok pro Reading

Reading – 14. ledna
V pátek večer oznámil britský klub Reading další čtyři jména pro svou letošní kampaň v Elite League. Vedle Mateje Žagara, Danny Birda a Janusze Kolodzieje, kteří podepsali kontrakty už dříve, se ve vestách Buldoků budou objevovat také Greg Hancock, Mark Lemon, Travis McGowan a Zdeněk Simota. Pro plzeňského závodníka jde už o třetí rok s Readingem v řadě.

Zdeněk Simota debutoval v barvách v Readingu v britských ligách v dubnu 2005 jako náhradník za zraněného Danny Birda. Jeho původní záměr být s týmem v Premier League zmařilo rozhodnutí BSPA, které mu přidělilo vysoký vstupní average 9,00.

Plzeňský závodník zůstal v sestavě Readingu také loni, kdy jej nový vlastník BSI přivedlo do vyšší Elite League. Klub otevřeně hovoří o jeho zlepšení, když v 35 závodech vybojoval slušný average 5,56.

Dnes je Zdeněk Simota plně zotaven ze zranění, které utrpěl ve finále play-off proti Peterborough. Přes zimu získal nové sponzory z oblasti Readingu a vše hodlá zúročit v nové sezóně. V akci by se poprvé měl objevit už 15. března, kdy Reading míří k přátelskému střetnutí do Swindonu.

Přehled českých a slovenských závodníků se zahraničními kontrakty na rok 2007:

  Anglie Polsko Švédsko
Aleš Dryml Oxford Toruň Avesta
Lukáš Dryml Peterborough Czestochowa Malilla
Josef Franc Newcastle
Jakub Hejral Miskolc
Marián Jirout Mildenhall
Matěj Kůs Lublin
Patrik Linhart Lodž
Michal Makovský Berwick
Adrian Rymel Grudziadz Nyköping
Zdeněk Simota Reading
Tomáš Suchánek Somerset
Filip Šitera Wroclaw
Jiří Štancl Glasgow
Luboš Tomíček v jednání Ostrow Mariestad
Martin Vaculík Krosno

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)