V sobotu čeká oba Čechy prestižní závod s Ivanem Maugerem v depu

Broadford – 5. prosince
Čas Filipa Šitery a Adama Vandírka na opačné straně Zeměkoule se chýlí ke konci. Oba české borce čekají poslední dva závody. Ten nejbližší se koná tuto sobotu v Broadfordu. O Memoriál Ashleye Jonese se utkají známí závodníci. A do sedla plochodrážního motocyklu usedne také legendární Ivan Mauger.

Multinásobný světový šampión samozřejmě nenastoupí v hlavním klání, nýbrž obkrouží jen pár demonstračních kol. Diváky však přiláká spíše závod na uctění památky sympatického Australana,. Ten se zabil loni v listopadu šest dnů před svými čtyřiadvacátými narozeninami po skvělé sezóně v King’s Lynn po boku českých závodníků Tomáše Topinky a Jana Jaroše.

Filip Šitera a Adam Vandírek se postarají o mezinárodní rámec podniku společně se svými kolegy z Ivan Mauger Golden Helmet Series Angličanem Benem Wilsonem a Andy Aldridgem z Nového Zélandu.

Pořadatelé také inzerují Leigha Adamse. Z dalších australských závodníků budou kontinentální fanoušci dozajista znát Chrise Holdera, Travise McGowana či Kevina Doolana.

Magazín speedwayA-Z bude prostřednictvím obou českých závodníků o výsledku závodu informovat.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a tisková informace Broadford Speedway