Štancl Speedway Academy prožila své druhé dějství

Slaný – 24. dubna
Nedělní chladné ranní počasí umocněné sobotním dlouhotrvajícím deštěm nenasvědčovalo tomu, že se uskuteční druhý tréninkový kemp Jiří Štancla nazvaný Štancl Speedway Academy. Všichni zainteresovaní to tohoto projektu nenechali nic náhodě a postupně se před devátou hodinou objevili v depu slánského plochodrážního stadionu.  24. duben je v kalendáři vyhrazen pro jméno Jiří a tak pánové Štancl a Benda nejdříve přijali gratulace ke svému svátku a mohlo se směle vykročit k malému oválu.

 

Druhé vydání Štancl Speedway Academy se opět těšilo velkému zájmu závodníků
Druhé vydání Štancl Speedway Academy se opět těšilo velkému zájmu závodníků

Mezi zájemci o zdokonalení svého jezdeckého umění nechyběli Milan Dobiáš, Jan Jeníček, František Klier, Michal Baštecký, Jan Sochůrek, Bruno Belán, Vojtěch Zamazal. Přijeli i dva nejmladší zájemci, kteří se ve Slaném objevili poprvé na minulém kempu, a sice Štěpán Kubíček a
o rok mladší Adam Nejezchleba.

Přišel také nový zájemce Jakub Racek, vyzkoušel si jízdu, shlédl trénující jezdce a čas ukáže, zda jeho další kroky povedou směrem ke slánskému plochodrážnímu stadiónu.  Trenérské duo Jiří Štancl – Miroslav Rosůlek, jenž zde měl i svého osmiletého vnuka, aby okoukl kouzlo levých zatáček, opět s plnou vervou a nasazením nešetřilo radami, pokyny a své bohaté zkušenosti přenášelo na začínající
mladé jezdce.

Jakub Racek poprvé zkouší plochodrážní Shupu
Jakub Racek poprvé zkouší plochodrážní Shupu

A ti v chladném počasí na plný plyn využili nabízené šance, malý ovál byl v permanenci do třinácté hodiny. Mezitím v depu se na tréninkový proces  připravili Filip Šifalda a Petr Chlupáč. Chabařovický mladík se svým otcem Ladislavem naladili motocykl kubatury 250 ccm. Pražský plošinář měl připravené obě silnější kubatury,  nejprve otestoval slabší dvěstěpadesátku a posléze na slánské dráze vodil půllitr.

Plně využitý byl i Milan Dobiáš, ten má stejně jako Filip Šifalda ze slánského klubu zapůjčenou dvěstěpadesátku. A rovněž on vyjel na velký oválu na tréninkové jízdy na tomto stroji a nutno podotknout, že jeho styl jízdy byl oku lahodící.

Jiří Štancl radí Milanu Dobiášovi a Františku Klierovi
Jiří Štancl radí Milanu Dobiášovi a Františku Klierovi

Druhý tréninkový kemp Jiřího Štancla se nachýlil ke konci, úsměvy na tvářích, lze věřit, že nebyly falešné značily spokojenost. A již se všichni mohou připravit na sobotu 14. května, kdy se v předvečer nedělního memoriálu  Antonína Vildeho a rovněž mistrovského závodu ve třídě do 125 ccm na klasické ploché dráze se bude konat další pokračování tohoto projektu.

5

Foto. Václav Buřič