Češi v akci 179

Poklidné tempo začátku sezóny je to tam. Sobotní slánské semifinále dodalo zbývající jména do startovních listin prvních finálových závodů, které jsou na pořadu dne v úterý v Praze a ve středu v Pardubicích. Konec týdne potom nabídne přeborovou ouverturu v Plzni a ve Mšeně. Avšak ve své tradiční pondělní kompilaci se magazín speedwayA-Z ohlédne za minulými sedmi dny. Největší porce informací o našich borcích dorazilo z Polska, avšak včera se do anglických programů tiskla jména třech Čechů, i když Zdeněk Holub prožije svůj comeback až zítra večer na Markétě.

 

Gdaňsk stále ujišťuje Eduarda Krčmáře, že jeho chvíle v sestavě přijde, takže se slánský závodník objevil v Polsku jen v úterý v Rawiczi
Gdaňsk stále ujišťuje Eduarda Krčmáře, že jeho chvíle v sestavě přijde, takže se slánský závodník objevil v Polsku jen v úterý v Rawiczi

Po domácích mezinárodních trénincích v půli dubna se čeští junioři v úterý vypravili na obdobnou akci do Rawicze. V test matchi čtyř družstev se jim však příliš nevedlo a obsadili čtvrtou příčku.
Výsledky: 1. Družstvo Bílých 42 (Bartosz Smektala 13, Marcin Nowak 14, Damian Drozdz 7, Marek Lutowicz 8); 2. Družstvo Žlutých 37 (Rafal Karczmarz 11, Igor Kopec-Sobczynski 6, Dominik Kossakowski 8, Sebastian Niedzwiedz 11); 3. Družstvo Modrých 29 (Krystian Rempala 11, Patryk Rolnicki 11, Robert Chmiel 7); 4. Česká republika 12 (Eduard Krčmář 1 2 3 2 = 8, Michal Škurla 1 0 0 0 0 = 1, Ondřej Smetana 1 0 0 1 0 = 2, Patrik Mikel E 0 0 0 1 0 = 1).

Svým třetím kolem pokračovala polská extraliga. Již v pátek Leszno porazilo doma Toruň 50:40. Martin Vaculík vyhrál rozjížďky s číslem jedna a pět, ale do konce závodu se mu už nedařilo. „Bude to lepší,“ komentoval svých devět bodů se dvěma bonusy (3 3 1 0 1 1) na facebooku svého závodního týmu.

Václav Milík se konečně dočkal polské extraligy
Václav Milík se konečně dočkal polské extraligy

Včera se po dvou zrušených závodech dočkal polské extraligy konečně i Václav Milík. V Grudziadzi jel ve dvojici s Tai Woffindenem, s nímž vyhrál pátou a osmou jízdu 5:1. O velké emoce se postaral nestárnoucí Tomasz Gollob, který je v rozjížďce s číslem jedenáct. Na polského velikána byl Pardubičan krátký i ve čtrnácté jízdě. Avšak s Maksymem Drabikem za zády remízou před Antonio Lindbäckem udrželi Wroclaw ve hře o vítězství, nicméně body nakonec zůstaly domy. Grudziadz vs. Wroclaw 47:43 a Václav Milík sedm bodů s trojicí bonusů (2 0 2 1 2).

Patrik Búri se poprvé představil ve výběru polského ligového týmu
Patrik Búri se poprvé představil ve výběru polského ligového týmu

V pátek viděl plochou dráhu i Krakow, kam na bodovaný trénink dorazilo Krosno. Mítink skončil remízou 39:39 a v sestavě domácích se objevil rovněž Patrik Búri. „Napsali mě, jestli nepřijedu na sparing,“ komentoval svou účast slovenský závodník, který inkasoval tři body s jedním bonusem (E 1 1 1). „Dobré to bylo, myslel jsem, že to bude lehčí, ale Krakow byl neporovnatelný se Žarnovicou. Dráha rychlá, ale jezdci to mají najetý. Já jsem hledal převody a až ve čtvrté rozjížďce jsme na to přišli. Bez tréninku to bylo těžkém, ale v předposlední jízdě jsem udělal Adriana Bialka z Krosna.“

Ligový pohár Premier League včera v Newcastle skončil triumfem domácích nad Workingtonem v poměru 56:37. Matěj Kůs k němu přispěl devíti body (3 2 1 3). V ligovém duelu Scunthorpe porazil Plymouth 50:43, avšak Zdeněk Holub měl statut rider replacement. V sestavě hostí měl Zdeněk Simota tři body.

Ilustrační foto: Mirek Horáček