Zeptejte se: Martina Gavendy

Březolupy – 17. listopadu
Ve stejném roce, kdy se narodil získal jeho otec Jaroslav svůj první významnější úspěch vítězstvím v přeboru ČSR jednotlivců. Jablko nepadlo ani v tomto případě daleko od stromu. A to tím spíše, je-li jejich domek na dohled březolupského stadiónu. Martin Gavenda sice prozatím nenaplnil své ambice o vysněné stupně vítězů juniorského šampionátu, ale už se může pochlubit svou účastí na letošním slánském triumfu v extralize. A nyní na něj došla řada, aby poskytl exkluzivní rozhovor magazínu speedwayA-Z.

Martin Gavenda měl pro nastartování své závodnické kariéry dostatečně silné impulsy. Který však byl důležitější? Otcův příklad nebo ovál v těsném sousedství bydliště? „Spíš táta,“ odpovídá po chvilce přemýšlení Martin Gavenda, který je od listopadu závodníkem pražské Markéty. „Jezdil jsem s nima po závodech a všechno viděl. A tak mě to inspirovalo. Stadión samozřejmě taky. Trénovalo se tam a já se chodil dívat.“

Na další detaily se magazín speedwayA-Z zeptá Martina Gavendy v sobotu 25. listopadu. Řeč se samozřejmě stočí kupříkladu na jeho přestup do Prahy či angažmá v maďarském Miskolci. A také tentokrát mohou zpovídanému jezdci položit svůj dotaz také naši čtenáři.

Podmínky účasti v naší autogramiádě jsou prosté. Stačí do komentářů k tomuto článku vložit svou otázku na Martina Gavendu a sdělit redakci svou poštovní adresu. Uzávěrka proběhne tradičně o den dříve, tedy v pátek 24. listopadu v 21:00. Redakce si vyhrazuje právo preferovat dotazy čtenářů s poštovní adresou na úkor anonymních příspěvků.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)