Pražská Grand Prix nás čeká v půlce letních prázdnin

Salvador – 18. října 22:00
Na kongresu mezinárodní motocyklové federace FIM v brazilském Salvadoru představil promotér elitních plochodrážních soutěží, britská společnost BSI, kalendář závodů, ve kterých se bude rozhodovat o mistrech světa na klasické ploché dráze v závodech družstev a jednotlivců. Už nyní je jasné, že na pražskou Grand Prix se můžete těšit na přelomu července a srpna.

V mistrovství světa jednotlivců je připraveno celkem jedenáct závodů Grand Prix, jedna navíc proti letošnímu roku by se měla konat na území Spolkové republiky Německa v Gelsenkirchenu. Na tamním stadionu hraje své domácí zápasy fotbalisté Schalke, ale také se zde pořádají závody v biatlonu a motokrosu.

Pro Českou republiku je příjemné, že mezi pořadateli opět nechybí Praha. Na pražské Markétě se velká cena uskuteční již pojedenácté v řadě a to 28. července. Ani v příštím roce nebude mít Česká republika v této soutěži svého stálého zástupce, a Praha tak bude jediným místem, kde se naši jezdci v seriálu představí.

Jistá není zatím ani účast našeho družstva v závěrečných bojích mistrovství světa družstev. Poprvé od vzniku Světového poháru naši jezdci sestoupili do kvalifikačních bojů a účast v závěrečných bojích, které se uskuteční na stadionech v Dánsku, Anglii a Polsku, budou teprve usilovat v kvalifikačních bojích.

  Speedway Grand Prix 2007  
28.4. GP Itálie Lonigo
12.5. GP Evropy Wroclaw
26.5. GP Švédska Eskilstuna
9.6. GP Dánska Kodaň
30.6. GP Velké Británie Cardiff
28.7. GP České republiky Praha
11.8. GP Skandinávie Mallila
25.8. GP Lotyšska Daugavpils
8.9. GP Polska Bydgoszcz
22.9. GP Slovinska Krško
6.10. GP Německa Gelsenkirchen (dosud nepotvrzeno)
 
  Speedway World Cup 2007  
14. 7. semifinále 1 Vojens (DK)
16. 7. semifinále 2 Coventry (GB)
19. 7. poslední šance Leszno (PL)
21. 7. finále Leszno (PL)

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)