Za svých sto padesát můžete sledovat Tomíčkův memoriál jako grandi

Praha – 11. října
Zatímco v Pardubicích finišují s přípravami na Zlatou stuhu a Zlatou přilbu, pražští pořadatelé s nimi v ničem nezadají v souvislosti se svým Memoriálem Luboše Tomíčka. Ten startuje příští pondělí úderem devatenácté hodiny. Avšak už potřetí v řadě se na Markétě bude závodit už odpoledne. Závod se začátkem v 16:00 se však poprvé stane kvalifikací pro večerní program. Magazín speedwayA-Z pátral po dalších podrobnostech.

Program tradičního večerního klání je už standardní. Po dvaceti jízdách základního rozpisu postoupí pět nejlepších závodníků do finále. A jejich pořadí po průjezdu cílem určí také celkové pořadí závodu.

V předběžné startovní listině figuruje osm zahraničních jmen. Milan Špinka, manažer závodu, prozatím nespecifikoval českou část startovní listiny. Mnoho českých závodníků se navíc přihlásilo i do odpolední kvalifikace. Ale i v tomto případě byli prozatím zveřejněni pouze zahraniční borci.

Systém kvalifikace nebyl ještě upřesněn. Vše záleží na skutečném počtu závodníků, který se v pondělí v pražských boxech sejde. Milan Špinka však prozradil, že o postupujících do večerní části programu by měla rozhodnout rozjížďka ve stylu poslední šance.

Už dnes je však jistá výše vstupného. Je jedno, jestli budete stát nebo sedět na nejlepších místech, za vstup na stadión zaplatíte jednotnou taxu Kč 150,-. Pospíšit na stadión byste si ovšem měli nejen proto, aby na vás zbyla skvělá místa.

Vedle plochodrážního závodění uvidíte spoustu dalších atrakcí. V průběhu klání předvedou své extrémní skoky jezdci free style motokrosu a Milan Špinka slibuje také atraktivní roztleskávačky a soutěž o hodnotné věcné ceny.

Předběžná podoba startovní listiny:
Fredrik Lindgren, Andrij Karpov, Jurica Pavlic, Kenneth Hansen, Pawel Hlib, Jannick de Jong, David Howe, Mattia Carpanese.

Do kvalifikace jsou přihlášeni:
Grzegorz Zengota, Maciej Piaseczynski, Marcin Jedrzejewski, Guglielmo Franchetti, Christoph Demmel, Mathias Bartz, Frank Facher a spousta blíže nespecifikovaných českých závodníků.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)