Startovní listina se změnila, ambice nikoliv

Divišov – 15. září
Návrh letošního kalendáře počítal s měsícem září především pro vyvrcholení extraligy a mistrovství republiky jednotlivců. Jenže zasáhla matka příroda. Divišovské semifinále spláchnul první prázdninovou sobotu d隝, takže finálová šestnáctka pro Březolupy není stále ještě kompletní. Již zítra by to ovšem mělo být minulostí. V Divišově se totiž pojede semifinále v náhradním termínu. Hned po něm je na pořadu už třetí ročník fanouškovského mítinku o Memoriál Josefa Leifra.

Až do uzávěrky tohoto článku dnes o půlnoci doznala startovní listina jedinou změnu. Z dobře známých důvodů odstoupili bratři Drymlové. Na poslední chvíli se však přihlásil Petr Vandírek. Ten loni absolvoval semifinále ve Svitavách a to ho poslalo přímo do hlavního závodu bez nutnosti nervovat se v kvalifikaci.

Přímý pamětník legendární sestavy pražské Rudé hvězdy z osmdesátých let je ve svých čtyřiačtyřiceti letech jednoznačně nejstarším borcem. Mimo věkového primátu ovšem Petr Vandírek drží ještě jeden rekord. Nikdo z jeho soupeřů se nemůže pyšnit titulem individuálního mistra republiky jednotlivců. I když samozřejmě není příliš reálné, že by plzeňský matador v Březolupech svůj primát z roku 1989 obhájil, v případě jeho postupu by byl jediným s podobnu šancí.

A když už je řeč o zápisech do knihy rekordů, o jeden se postará i samotný zítřejší závod. Právě tady se poprvé uskuteční kvalifikace o účast v hlavním závodě ve stylu juniorského šampionátu. Divišov měl tento rekord ustavit už v červenci, ale vinou počasí o něj přišel. Jenže v Liberci byla kvalifikace pro nízký počet zájemců zrušena, takže v domovském městě českých plochodrážních motocyklů mají opět šanci.

Ale jak už bylo řečeno v úvodu, kromě bratří Drymlových se nikdo další neomluvil. Maratónu kvalifikace, hlavního závodu a Memoriálu Josefa Leifra by se mohla postavit do cesty snad už jen nepříznivá předpověď počasí. O rekord v podobě podruhé přeloženého semifinálového závodu by pod termínovým tlakem nestál dozajista nikdo.

Startovní listiny:

Kvalifikace:
1 Martin Vaculík, Žarnovica (SK)
2 Pavel Fuksa, Pardubice
3 Martin Gavenda, Březolupy
4 Richard Frištenský, Březolupy
5 Luboš Velinský, Březolupy
6 Roman Andrusiv, Pardubice
7 Jan Markvart, Plzeň
8 Jaromír Otruba, Grepl Mšeno
 
Hlavní závod:
1 pátý z kvalifikace
2 Zdeněk Simota, Plzeň
3 Martin Málek, Březolupy
4 vítěz kvalifikace
5 Jakub Hejral, Mšeno
6 druhý z kvalifikace
7 Luboš Tomíček, Olymp Praha
8 Petr Vandírek, Plzeň
9 Tomáš Suchánek, Pardubice
10 Jan Jaroš, Mšeno
11 třetí z kvalifikace
12 Jaroslav Petrák, Pardubice
13 Vladimír Višváder, Březolupy
14 Filip Šitera, Plzeň
15 Marián Jirout, Pardubice
16 čtvrtý z kvalifikace
17 pátý z kvalifikace
18 šestý z kvalifikace
 
3. Memoriál Josefa Leifra:
Jan Jaroš, Mšeno
Zdeněk Simota, Plzeň
Luboš Tomíček, Olymp Praha
Miroslav Fencl, Slaný
Filip Šitera, Plzeň
Jakub Hejral, Mšeno
Tomáš Suchánek, Pardubice
Vladimír Višváder, Březolupy
?res Jaroslav Petrák, Pardubice

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)