Divišov zítra přepíše historii českých ledů

Divišov – 28. ledna
Další bezesnou noc prožijí mít členové divišovského Autoklubu. Stejně jako v mnoha předchozích případech, ji totiž stráví posledními úpravami ledového zrcadla, které na své škvárové ráze vytvořili. By startovní listina doznala některé citelné rány, vše nasvědčuje, že zítra krátce po poledni uvidíme historickou podívanou.

Ze startovní listiny bohužel vypadla obě největší esa. Franze Zorna vyřadila chřipka už minulý víkend ve Flimsu, takže i tento víkend si dává závodní pauzu. Güntheru Bauerovi bohužel umřel někdo v rodině. Neobjeví se ani Johnny Tuinstra, jenž má závazky vůči sponzorovi. Otazník visí nad Markusem Skabrautem, zatímco exotického Francouze Claude Gadeyna vyřadilo zranění ruky.

Pořadatelé ve spolupráci s VV SPD stále pracují na zalepení těchto děr. Jak magazínu speedwayA-Z řekl Petr Moravec, předseda VV SPD, jistý je už semifinalista mistrovství světa Dmitrij Čačin. V záloze je také připraven rozpis pro dvanáct závodníků, kdyby se nepodařilo naplnit startovní listinu šestnácti jmény. Své totiž může sehrát i počasí, protože se předpovídají sněhové kalamity.

A tak, či onak zítra budeme svědky historické podívané. Po dlouhých osmi letech se uskuteční boj o ledařského krále naší země. S největší pravděpodobností se vůbec poprvé v historii naší ledové dráhy pojede na škvárovém stadiónu. Tohle bude vskutku stát za to!

Foto: AK Divišov www.akdivisov.cz – fotografie byla zveřejněna se souhlasem klubu.