Pražané vyrážejí do Lotyšska

Praha – 7. srpna
V neděli se v lotyšském Daugavpilsu bude konat druhé semifinále evropského poháru klubových družstev. České barvy bude hájit pražský Olymp. Magazín speedwayA-Z zjistil jeho sestavu a mluvil s Milanem Špinkou o šancích na postup.

Do finále v polském Tarnowě (3. září) už vedle přímo nasazených domácích postoupil maďarský klub Simon a Wolf Debrecen. Další místo má zajištěno vítěz z Daugavpilsu. Posledním postupujícím se stane buď ruský Togliatti, druhý v Debrecenu, nebo klub umístivší se v neděli na druhém místě, pakliže vybojuje více bodů než Rusové.

„Vyhrajem,“ vylétlo z Milana Špinky bezprostředně po dotazu magazínu speedwayA-Z na pražské ambice pro Daugavpils. „Určitě chceme postoupit. Musíme mít víc bodů než třicet osm, co měli Rusové v Maďarsku. Devětatřicet bodíků to jistí.“

Pražský Olymp vysílá na východ zkušené Richarda Wolffa a Pavla Ondrašíka doplněné o nadějné juniory Matěje Kůse, Antonína Gallianiho a Věroslava Kollerta. Mšenský junior si v barvách pražského klubu odseděl extraligu ve Slaném na náhradnické lavičce, nyní jej čeká křest ohněm evropského poháru.

„Tihle kluci musí mít taky závody,“ komentoval Milan Špinka absenci slavnějších jmen. „Musí získávat zkušenosti na mezinárodní úrovni. Ostatní mají podobných závodů hodně.“

PSK Olymp Praha v semifinále EP – Daugavpils (13. srpna):

Matěj Kůs
Antonín Galliani
Pavel Ondrašík
Richard Wolff
Věroslav Kollert, Mšeno

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)