Volné závody lemující pražskou Grand Prix doznaly změn

Liberec, Pardubice a Slaný – 7. srpna
Desátá Grand Prix na pražské Markétě (26. srpna) je v termínovém kalendáři lemována čtveřicí volných závodů ve Slaném, Pardubicích, Divišově a Liberci. V posledně jmenované lokalitě se však nakonec nepojede. A čeští junioři nebudou mít za soupeře v test matchích ve Slaném a v Pardubicích za soupeře Poláky. Magazín speedwayA-Z přináší podrobnosti.

„Bude to tým Slovinců a Chorvatů,“ odpovídá Petr Moravec, předseda VV SPD, na otázku po českých soupeřích. „Poláci byli osloveni, ale termíny jim vzhledem k vrcholící polské lize nevyhovovaly. Na druhé straně jsme se domluvili i na požadované reciprocitě. To znamená dva závody teď u nás, na druhé straně dva závody na jaře na začátku sezóny.“ Šéf české ploché dráhy přislíbil další podrobnosti včetně složení obou týmů už tento týden.

Dilema fanoušků, zda se po pražské velké noci vydat do Divišova či Liberce, byly vyřešeny. „Závod bude z technických důvodů až na podzim,“ vysvětluje Věroslav Kollert starší z klubu GRS Liberec. „Omlouváme se, ale důvody jsou vážné. A jezdce, kteří byli nasmlouváni do Liberce, mohou diváci vidět v divišovském závodě.“

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)