Týmy jsou nahlášeny

Londýn – 8. července
Příští neděli v Rybniku a přespříští úterý v Malille začíná letošní světový pohár družstev, který má ve svém názvu vedle FIM také titulárního sponzora ASL Freight Movements. Včera londýnská BSI oficiálně zveřejnila sestavy osmi týmů, kteří budou bojovat o přímý postup do finále či mítinku poslední šance. Oba se uskuteční v Readingu

Polsko se vydává na obhajobu svého loňského titulu v Rybniku pouze se dvěmi změnami ve vítězné sestavě. Tomasz Gollob v roli kapitána povede opět Jaroslawa Hampela, Piotra Protasiewicze, zatímco Gregorz Walasek a Rune Holta budou chybět. Místo nich dostali přednost Sebastian Ulamek a Janusz Kolodziej.

Soupeři Polákům budou Britové, Australané a Finové. Sestava s Union Jacky na vestě je opět spojením mládí a zkušeností. Simon Stead a Chris Harris budou podporovat etablované závodníky Grand Prix Scotta Nichollse a Lee Richardsona. Na prestižní mezinárodní scénu se vrací Mark Loram.

Australský tým bude mít ve svých řadách navrátilce Todda Wiltshira stejně jako nováčka Roryho Schleina. Jason Crump, Ryan Sullivan a Leigh Adams posléze dělají z australské sestavy horkého kandidáta nejen na postup.

Finové doufají, že se Joonas Kyllmäkorpi zotaví ze zranění klíční kosti. Jejich nároďák, který vyhrál kvalifikaci v Daugavpilsu, se bude opírat o zkušeného Kaj Laukkanena. Současně byli povoláni také Kauko Nieminen, Juha Hautamäki a Tomi Reima.

Česká pětice Aleš a Lukáš Drymlovi, Bohumil Brhel, Josef Franc a nováček v nároďáku Zdeněk Simota prožije ve švédské Malille perné úterý. V boji o další stadia šampionátu musí skončit nejhůře třetí. A přitom bude mít za soupeře Švédy, Dány a Američany.

Domácí však budou bez šestinásobného světového šampióna Tony Rickardssona, který si na doporučení lékařů dopřál jezdeckou pauzu. Avšak přesto je švédský tým složený z Petera Karlssona, Mikaela Maxe, Andrease Jonssona, Antonio Lindbäcka a Fredrika Lindgrena favoritem.

Američané se vrátili do světového poháru přes maďarský Miskolc. Sam Ermolenko, světový šampión z roku 1993 závodil už jen příležitostně, avšak tentokrát je v národním týmu s Gregem Hancockem, Billy Hamillem, Billy Jannirem a Brentem Wernerem.

Dánové postrádají Jespera B. Jensena se zraněním ramene, přesto však žijí zlatým snem. Jejich tým povede trojka z Grand Prix Nicki Pedersen, Bjarne Pedersen a Niels Kristian Iversen doplněná o Hanse N. Andersena a Charlie Gjedde.

2006 FIM ASL FREIGHT MOVEMENTS SPEEDWAY WORLD CUP

Rybnik – 16.7.  
Velká Británie Lee Richardson, Simon Stead, Chris Harris, Scott Nicholls (C), Mark Loram. manažer Neil Middleditch
Finsko Kauko Nieminen, Joonas Kylmakorpi, Kaj Laukkanen (C), Juha Hautamaki, Tomi Reima. manažer: Yrjo Laukkanen.
Polsko Piotr Protasiewicz, Sebastian Ulamek, Janusz Kolodziej, Jaroslaw Hampel, Tomasz Gollob (C). manažer: Szczepan Bukowski.
Austrálie Ryan Sullivan, Rory Schlein, Leigh Adams (C), Jason Crump, Todd Wiltshire. manažer: Craig Boyce.
 
Malilla – 18.7.  
USA Greg Hancock (C), Billy Janniro, Sam Ermolenko, Brent Werner, Billy Hamill. manažer: Bill Amick.
Švédsko Antonio Lindback, Fredrik Lindgren, Andreas Jonsson (C), Mikael Max, Peter Karlsson. manažer: Mats Olsson.
ČR Lukáš Dryml, Bohumil Brhel, Aleš Dryml (C), Zdeněk Simota, Josef Franc. manažer: Josef Laštovka.
Dánsko Nicki Pedersen (C), Charlie Gjedde, Niels-Kristian Iversen, Hans Andersen, Bjarne Pedersen. manažer: Jan Staechmann.