Na severu Německa měli plochodrážní svátek

Teterow a Güstrow – 3. a 4. června
O tomto víkendu se v mnoha zemích slaví svatodušní svátky Letnice. V Německu jich využívají k mnoha závodům. Tradičním magnetem tohoto víkendu se stal tradiční horský závod v Teterowě. Tento podnik by šlo spíše přirovnat k motokrosu dlouhodrážních strojů, protože se jezdí do kopce, z kopce a zatáčí se na obě strany. Včera a dnes jej doprovázela také klání na klasické dráze na nedalekých stadiónech. Ke slovu se dostali také čeští borci.

Horský závod o Zlatou přilbu v Teterowě se stal kořistí Enrico Janoschky. Na stupních vítězů mu dělali společnost Robert Barth a Anne van der Helm. Podobné pořadí bylo také ve zvláštní jízdě o Pohár Bergringu. Tu vyhrál Enrico Janoschka před Robertem Barthem a Roberto Hauptem. Klání se zúčastnil také Antonín Klatovský. Český ledařský šampión obsadil sedmou příčku ve skupině B.

Závody na horském okruhu jsou dvoudenní. Aby měli diváci postaráno o zábavu také večer uspořádali pro ně včera také mezinárodní Auerhahnpokal, tedy tetřeví pohár, na klasické dráze v Teterowě. Bez účasti českých jezdců vyhrál Billy Hamill a na dalších místech se umístili Sebastian Ulamek a Niklas Klingberg.

Víkendový program pokračoval dnes Svatodušním pohárem v Güstrowě. Tady triumfoval Stefan Andersson, jemuž na stupních vítězů dělali společnost Martin Smolinski a Christian Hefenbrock. Bohumil Brhel skončil na extrémně krátké dráze jedenáctý, Luboš Tomíček o jednu příčku za ním.