Na slánskou extraligu přijeďte o padesát minut dříve

Slaný – 30. května
Čtvrté kolo letošní extraligy ve Slaném bude vpravdě mezníkem v historii české ploché dráhy. Po mnohaletém úsilí se totiž podařilo dostat ligový podnik na obrazovky české veřejnoprávní televize. Pořadatelé už pilně pracují, aby vše klaplo. Magazín speedwayA-Z pátral po dalších informací, z nichž nejdůležitější pro diváky je posunutý začátek na 17:10.

Důvodem této změny je právě zmiňovaný televizní přenos. Místo původně plánovaných 18:00 začne podnik slavnostním nástupem už o padesát minut dříve. Páska pak poprvé vyletí vzhůru přesně o půl šesté.

Zatímco pro televizní diváky skončí závod vyhlášením vítězů, fanoušci v ochozech uvidí ještě další porci závodění. Na programu je totiž sedmý ročník Velké ceny Královského pivovaru Krušovice. “Byl sice naplánován až za zářijovou extraligy,” řekl magazínu speedwayA-Z Antonín Vilde, tiskový mluvčí slánského klubu. “Ale ve Slaném nemáme umělé osvětlení, takže tato změna je s ohledem na bezpečnost jezdců.”

V průběhu klání dojde také k vyhlášení ankety Slánský plochodrážník roku 2005, jejíž pořadí vzešlo z hlasování delegátů a hostů listopadové valné hromady klubu. Poháry si převezmou vítěz Miroslav Fencl, Jiří Štancl a také Sebastian Ulamek, pakliže jej Milan Mach nominuje do sestavy.

Slaný už tradičně drží vstupné na úrovni lidových cen. Letos ke všemu přichází s novinkou, kterou je volný vstup pro bývalé závodníky klubu. “Všichni bývalí jezdci Slaného, kteří v minulosti reprezentovali náš klub, mají volný vstup na každý závod pořádaný AK Slaný,” vysvětlil Antonín Vilde, aby vzápětí dodal podrobnosti organizačního charakteru. “Odbaveni budou v informačním středisku, kde bude kompletní seznam bývalých slánských plošinářů. Je to malé ocenění těch, kteří v minulosti za slánské barvy se ctí bojovali.”

Časový harmonogram:

15:30-16:45 technická přejímka
16:45-17:00 trénink
17:05 rozprava
17:10 slavnostní nástup
17:30 start první jízdy
po vyhlášení vítězů 7. Velká cena Královského pivovaru Krušovice

Ceník vstupného:

základní Kč 50,-
veteráni AK Slaný zdarma
důchodci a děti do 15 let Kč 20,-
slosovatelný program Kč 20,-

Poznámka: slosování proběhne po dvanácté jízdě. Mezi sponzory je také firma Antonín Škach – Angličtina v České Třebové, vydavatel magazínu speedwayA-Z, která do tomboly věnuje 5 kusů své nové publikace Česká plochodrážní ročenka 2006.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)