Matěj Kůs se do Svitav těšil

Praha – 30. května
Jedním z pražských závodníků, jejichž cesta za prvoligovým kláním do Svitav skončila po odvolání mítinku před Hradcem Králové, byl také Matěj Kůs. Ten se na dráhu, kde ještě před tím nikdy nestartoval, docela těšil. Ovšem magazínu speedwayA-Z prozradil, že se už chystá na zítřejší třetí podnik juniorského šampionátu na Markétě.

“Byl to dobrej vejlet,” říká Matěj Kůs sarkasticky. “Naložili jsme a vyjeli. Protože nikdo neměl číslo na nikoho ze Svitav, zavolal jsem Martinu Málkovi. A ten mi řekl, že od pana Plzáka ví, že je to odvolaný. A tak jsme dojeli k tomu motorestu, dali si oběd a jeli zpátky.”

Markéta je v letošní prvoligové soutěži mnohem výraznější hrozbou než loni. Do Svitav však jela s handicapem neúčasti Richarda Wolffa, který musel na semifinále světového šampionátu na dlouhé dráze v bavorském Pfarrkirchenu. Pražské šance porazit Mšeno se tedy adekvátně zmenšily.

“Mšeno má silnou sestavu,” komentuje téma možné porážky dosavadních prvoligových suverénů Matěj Kůs, který se v letošní soutěži prozatím dělí o post pražské jedničky s Antonínem Gallianim. “Chce prostě do extraligy. Ale mrzelo mi, že se to ve Svitavách zrušilo. Ještě jsem tam nejel a těšil se. Bylo by dobrý, kdyby to přeložili až na prázdniny. Teď je toho docela dost. Uvidíme, ruší se jeden závod za druhým.”

Nejbližším závodem v diáři Matěje Kůse je ovšem zítřejší třetí závod juniorského šampionátu na Markétě. V něm zazářil v Pardubicích, aby ho ovšem zadřený lepší motor připravil o větší bodovou dávku ve Slaném. S čím bude pražský závodník nastupovat zítra? “Pojedu na domácí dráze, tak se budu snažit,” slibuje.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)