Pražané si vyjeli na oběd k Hradci Králové

Svitavy – 27. května
Už se vám to určitě stalo. Přijedete na stadión a místo plného depa narazíte na zavřená vrata. Nejede se. Vinou deště se podobná situace letos odehrávala už při junioráku ve Mšeně a první lize na Markétě. Juniorský dvojzávod ve Slaném se naštěstí podařilo zrušit včas. Včera se o podobný scénář postaralo počasí také v souvislosti se čtvrtým kolem první ligy ve Svitavách. By se zpráva o odvolání podniku rozšířila už dopoledne, sestava pražské Markéty už klubovým autobusem mířila na východ republiky. Protože na palubě byl také redaktor magazínu speedwayA-Z, můžete si marnou cestu Pražanů vychutnat slovem i obrazem.

Z Prahy se vyjíždělo v 9:15. Takřka zaplněný autobus kormidloval Luboš Tomíček starší. Když se bílá Karosa propletla Prahou, na silnici mezi Poděbrady a Hradcem Králové začalo pršet. Řekl jsem, že by se mělo někam zavolat, jestli se závody vůbec pojedou.

Luboš Tomíček zkoušel telefonovat už dříve, ovšem nikomu ve Svitavách se nedovolal. Tak jsem zkoušel svoje kontakty já. Pana Laštovku jsem zastihnul v Německu, kam se vydal na semifinále světového šampionátu na dlouhé dráze. A tak jsem vytočil Petra Moravce.

Ten ve Svitavách ještě nebyl, ale postaral se o informace. Jeho zpráva o negativním osudu dnešního klání nás zastihla přesně v 10:32. A tak jsme po obědě v motorestu před Hradcem Králové otočili autobus a jeli zpátky na Markétu.

Tam jsme se dostali v 12:45. Naše osazenstvo se rozjelo k domovům. Někdo podpořit Michaela Schumachera v kvalifikaci na dnešní Velkou cenu Monaka, jiný připravit se na diskotéku v Lysé nad Labem. A já na výrobu fotek v Německu při semifinále mistrovství světa na dlouhé dráze v Pfarrkirchenu.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)