Vyrazí dnes Mšeno do útoku za dalším zlatem?

Praha – 24. května
Mšenští závodníci prozatím kralují první lize. Ovšem Filip Šitera a Věroslav Kollert se netají vysokými ambicemi také v souvislosti se šampionátem juniorských družstev, který začíná dnes večer na pražské Markétě. Soupeři sice vzhledem k různým okolnostem zaznamenali určité ztráty, ovšem hlavně Pražané budou na své domácí dráze dozajista pořádně kousat. Už potřetí bude juniorské týmy doprovázet mistrovství republiky v kubatuře do 125ccm.

Věroslav Kollert a Filip Šitera společně hájili barvy Mšena už v roce 2004. Pak však Filip Šitera šel do Plzně a loni vybojoval titul s Antonínem Gallianim. Letos by chtěl druhý, tentokrát se svým staronovým parákem.

Na obhajobu zlata však dozajista myslí také Antonín Galliani. A za spojence bude mít závodníky jako řemen. Barvy prvního páru pražské Markéty totiž bude hájit společně s Matějem Kůsem a Adamem Vandírkem.

Jejich bitva bude největším lákadlem dnešního prvního podniku desetidílného seriálu, v němž na rozdíl od minulých let nikdo nestojí. Ambiciózní Slaný přišel v Březolupech o Patrika Linharta. Hynek Štichauer si zase včera na lize narazil nohu. A vzhledem ke školním povinnostem nebude startovat ani Martin Málek.

Boj o stupně vítězů je tedy naprosto otevřenou záležitostí. A to tím spíše, když se zbývající páry nemohou pochlubit tak konzistentní sestavou jako Mšeno a Praha 1. Právě proto rozhodne, která z jejich výraznějších osobností bude silnější v celkovém měřítku.

Jak dnes zřejmě nastoupí:

Praha 1 Antonín Galliani, Matěj Kůs, Adam Vandírek
Praha 2 Patrik Doubek, Jakub Fabian, Michal Matula
Plzeň Michael Hádek, Tomáš Hanzlík
Slaný Martin Vaculík, Petr Babička
Březolupy Martin Gavenda, Richard Frištenský
Pardubice Pavel Fuksa, Dušan Velinský
Mšeno Filip Šitera, Věroslav Kollert

Startovní listina M ČR 125 ccm bude dořešena operativně v průběhu dne.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)