Zeptejte se: Tomáše Suchánka

Pardubice – 14. ledna
Na speciálu pro plochou dráhu začal trénovat ve věku, kdy to pro většinu jeho soupeřů byl jen dětský sen. Když pak v patnácti letech mohl začít závodit na českých kolbištích, patřil hned mezi širší špičku. Dnes má za sebou šestou aktivní sezónu. Ta mu na jedné straně přinesla životní čtvrté místo v mistrovství republiky jednotlivců či extraligový titul, nicméně také třeba těsné vyřazení z juniorského mistrovství světa na semifinálové úrovni a ztrátu domácího trůnu ve stejné věkové kategorii. Pardubický závodník Tomáš Suchánek, jenž umí vytěžit maximum ze svých bleskových startů, poskytne příští týden exkluzivní rozhovor magazínu speedwayA-Z. A ani tentokrát nebudou naši čtenáři ošizeni o již tradiční možnost zadat své vlastní otázky.

Těsně před vánočními svátky se z rozpálené Austrálie vrátil do východních Čech, kde má neobyčejně teplý leden hodně daleko do zasněžené zimní idylky. Není Tomáši Suchánkovi líto, že se letošní zima zatím obešla bez sněhové duchny? „Ne, je lepší, když není sníh,“ odpověděl. „Zvykl jsem si na teplo. Ale na hory ještě určitě pojedu. Loni jsem se učil na snowboardu. Moc toho zatím neumím, ale pár skoků už zvládám.“

Máte-li zájem položit Tomáši Suchánkovi svůj dotaz pro plánované interview, které je domluvené na neděli 23. ledna, vložte jej do komentáře tohoto článku. Můžete tak učinit kdykoliv od této chvíle až do uzávěrky, jenž bude v pátek 21. ledna ve 12:00.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)