Martin Vaculík mohl klidně vyhrát diváckou cenu

Praha – 17. května
V minulosti bývalo zvykem, že pořadatelé motoristických akcí odměňovali diváka, který na jejich podnik přijel z největší dálky. Ve středu by na podobné ocenění mohl aspirovat klidně Martin Vaculík. V neděli večer závodil na severu Anglie v Sheffieldu, pak se vrátil domů do Žarnovice. A na Markétu dojel jen proto, aby se po verdiktu jury odložit klání na příští úterý, stal nedobrovolným divákem dramatu, který se nekonal. A tak se alespoň se čtenáři magazínu speedwayA-Z podělil o své dojmy ze svého debutu v reprezentační vestě.

Jak magazín speedwayA-Z už informoval cesta do Albionu nezačala pro slovenského juniora šastně. Během noclehu v Praze se jim neznámí pobertové v noci ze čtvrtka na pátek vloupali do jejich dodávky.

„Vylomili zámek, vzali mi basy s nářadím, autorádio, foák a všechny náhradní díly,“ sčítal škodu Martin Vaculík. „Naštěstí si tam nechali přilbu, protože si ji nevšimli.“ Ztrátu tak utrpěli také naši čtenáři, protože žarnovický závodník tak nemohl pořídit jedinou fotografii. „Mám jen jednu fotku v mobilu a ta je z přístavu.“

Navzdory nepříjemné příhodě nakonec Martin Vaculík se svým otcem Zdenem dorazili až do Sheffieldu. „Cesta byla dlouhá, ale naštěstí jsou všude dálnice,“ komentoval přesun slovenský plochodrážník, který je vzhledem k bydlišti v Žarnovici na dlouhé štreky zvyklý.

V závodě samotném pak skončil patnáctý. „Filip nám pomohl s věcma,“ zmínil Martin Vaculík pomoc ze strany Filipa Šitery. „Dráha tam byla tvrdá. Jel jsem 59, ovšem dobrá by byla 56. Ale na to jsem přišel až ve čtvrté rozjížďce.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)