V Kopřivnici nastoupí senioři

Kopřivnice – 7. května
Zatímco se ve Slaném zítra odehraje další dějství juniorského šampionátu, seniorští závodníci se vypraví na sever Moravy. Na kopřivnickém obru svede čtveřice českých borců boj s konkurenty z Polska, Německa a Rakouska. Předběžná startovní listina slibuje vyrovnanou podívanou.

U žádného kopřivnického pouáku nesmí chybět Adrian Rymel. Nastoupí samozřejmě také zítra a není třeba dodávat, že patří k favoritům. Do jejich okruhu se řadí také Richard Wolff. Ten má svému klubovému kolegovi, co oplácet. Přesně před rokem mu totiž ve finálové jízdě sebral prvenství.

Na bednu se loni v Kopřivnici dostal také Vladimír Višváder. Ten se na sever Moravy vypraví prakticky rovnou z německého Pfaffenhofenu, kde dnes startuje ve volném závodě družstev. Při zranění Jakuba Hejrala je čtvrtým a posledním českým závodníkem Jaroslav Petrák.

Lumír Morys, předseda pořádajícího klubu, stále ještě neuzavřel polskou část startovní listiny. Již dnes je už jistý start Sebastiana Kowolika. S jeho jménem se už čeští diváci mnohokrát setkali, naposledy tuto středu při pardubické extralize. Otazník visí nad Rafalem Chinskim, který u nás absolvoval premiérový ročník Slováckého oválu. Z Polska by měli dorazit ještě tři další závodníci.

Pro další závodníky bude mateřským jazykem němčina. Marco Müllera není pravidelným návštěvníkům plochých drah třeba představovat, stejně jako rakouského veterána Heinricha Schatzera. Posledním jezdcem, jehož jméno pořadatelé oznámili, je další Rakušan Ivan Nagar.

Závody na kopřivnickém Letním stadiónu začínají zítra nástupem ve 14:00.

Předběžná podoba startovní listiny:
Adrian Rymel, Olymp Praha
Richard Wolff, Olymp Praha
Vladimír Višváder, Březolupy
Jaroslav Petrák, Pardubice
Sebastian Kowolik, PL
Rafal Chinski, PL
Marco Müller, D
Heinrich Schatzer, A
Ivan Nagar, A

Rozpis závodu:
Bude použit rozpis pro dvanáct závodníků. Ti se utkají ve dvanácti rozjížďkách základního rozpisu. Osm nejlepších postoupí do dvou semifinálových jízd, z nichž vzejde čtveřice finalistů.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)