Ve Mšeně uvidíme klasický plochodrážní První máj

Mšeno – 1. května
První máj a plochodrážní závody ve Mšeně jsou tradicí, která se táhne ještě před začátek obnovení činnosti klubu v devadesátých letech. A pokud počasí dovolí, bude mít své pokračování také dnes. Na programu je druhý závod první ligy. Po něm přijde na řadu už sedmý ročník Memoriálu Emila Sovy, který už k prvnímu květnovému státnímu svátku také neodmyslitelně patří.


Sestavy čtveřice týmů jsou ve své podstatě shodné s úvodním kolem v jihomoravských Březolupech. O drobné korektury startovní listiny se bohužel postarala zranění.

Hodně těžkou hlavu měl Antonín Kasper starší, když se předevčírem odpoledne dozvěděl o fraktuře klíční kosti, kterou Jakub Hejral utrpěl při motokrosu v Polsku. Absenci závodníka, kterému pouze technické problémy zabránily ve Mšeně skórovat více než devíti body, bude pro domácí Grepl hodně citelná.

V sestavě po něm totiž zbude volné místo, protože Mšeno dnes pojede bez náhradníka. O udržení průběžného vedení v tabulce tak bude usilovat kvartet Adrian Rymel, Věroslav Kollert, Filip Šitera a Karel Průša.

Stejnou sestavu, jako jela na Moravě, dnes do Mšena přivezou jak pražský Zdeněk Schneiderwind, tak pardubický František Kalina. Ambice obou týmů zvyšuje vcelku dobrá forma juniorských závodníků, což se projevilo ve středu při juniorském šampionátu v Pardubicích. Ovšem také Jaroslav Petrák a Roman Andrusiv se pomalu rozjíždějí.

Zraněného Patrika Linharta bude postrádat Lubomír Vozár. Přesto však staví výběr, který pomýšlí vysoko. O šancích týmu výmluvně hovoří výsledky jeho členů v nedávné minulosti. Svého zraněného kolegu nahradí Slovák Martin Vaculík, jenž včera v Krosně prošel debutem v první polské lize. A dnes jej čeká premiéra v soutěži stejného jména v Čechách.

Po prvoligovém klání se na dráze představí osmička vybraných závodníků, aby změřila své síly v nadstavbovém Memoriálu Emila Sovy. Dvojice semifinálových jízd určí účastníky malého a velkého finále.

Jak dnes nastoupí:

Grepl Mšeno Adrian Rymel, Věroslav Kollert, Filip Šitera, Karel Průša
Markéta Praha Matěj Kůs, Adam Vandírek, Antonín Galliani, Michal Matula, Patrik Doubek
ZP Pardubice 2 Hynek Štichauer, Jaroslav Petrák, Pavel Fuksa, Roman Andrusiv
Březolupy Miroslav Fencl, Martin Málek, Vladimír Višváder, Martin Gavenda, Martin Vaculík

Aktuální prvoligová tabulka:

  malé body velké body
1. Mšeno 49 4
2. Březolupy 32 3
3. Pardubice 24 2
4. Praha 15 1

Česká první liga 2006 v detailech:

  BŘE TOTAL
  23.4.  
Grepl Mšeno 4 4
  49 49
Adrian Rymel 15 15
Věroslav Kollert 13 13
Filip Šitera 12 12
Jakub Hejral 9 9
Karel Průša DNR
 
Březolupy 3 3
  32 32
Miroslav Fencl 12 12
Martin Málek 12 12
Vladimír Višváder 5-R 5
Martin Gavenda 2 2
Patrik Linhart 1 1
 
Pardubice 2 2
  24 24
Hynek Štichauer 13 13
Jaroslav Petrák 6 6
Pavel Fuksa 3 3
Roman Andrusiv 2 2
 
Markéta Praha 1 1
  15 15
Matěj Kůs 4 4
Antonín Galliani 4-R 4
Adam Vandírek 4 4
Michal Matula 3 3
Patrik Doubek 0 0

Legenda: R-nasazen jako náhradník, DNR-náhradník bez jediné jízdy v závodě.