Zdeněk Simota dnes nakonec pojede

Babice u Netolic – 28. dubna, 9:30
Zdeněk Simota, který kvůli svému britskému angažmá hodlal vynechat dnešní druhý závod juniorského šampionátu a spoléhat na udělení divoké karty od členů VV SPD, se dnes v městečku pod Mělníkem přece jen objeví. Jak řekl magazínu speedwayA-Z, bude to pro něho přece jenom výhodnější.

Vítězství s maximálním počtem bodů a dvoubodový odstup na Antonína Gallianiho s Lubošem Tomíčkem dává vedle skvělé formy plzeňskému jezdci výtečnou nástupní pozici. Pokud se totiž po dvou závodech udrží na čele průběžné klasifikace, bude si svůj reprezentační start vybírat jako první. Určitě by si zvolil semifinále, takže by ušetřil kvalifikační kolo. A navíc semifinálová účast už je v pásmu finančních odměn od AČR.

Naproti tomu, pokud by dnes startoval v Anglii, riskoval by desetitisícovou pokutu. Pro dnešní den, stejně jako v případě dalších nominačních závodů, mu totiž neplatí povolení ke startu v britské lize. Mohl by dostat i třicetidenní zákaz startů. Avšak Petr Moravec, předseda VV SPD magazínu speedwayA-Z řekl, že k takovému extrémnímu trestu by zřejmě nedošlo.

Šéf české ploché dráhy naopak se závodníkem dlouho hovořil a apeloval také na rovnost podmínek. Do obdobné situace se totiž dostal také Luboš Tomíček. A dvě divoké karty k mání nejsou. A co na to samotný Zdeněk Simota? „Jdu si udělat spojku a vyrážíme,“ řekl magazínu speedwayA-Z před malou chvilkou. „Snad ve Mšeně neprší. U nás byla včera potopa!“ Zdeněk Simota dnes oblékne vestu se startovním číslem patnáct.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)