Správné převody dovezly Martina Málka až do extraligy

Pardubice – 26. dubna
Přítomnost Milana Macha při včerejším úvodním závodě juniorského šampionátu v Pardubicích nebyla náhodná. Ze sestavy úřadujících extraligových mistrů totiž vypadl zraněný Patrik Linhart. Slánský kouč se přijel podívat, jak se ostatním juniorům klubu povede na dráze, na které bude příští středu naše vyšší soutěž pokračovat svým druhým kolem. A s trenérem Miroslavem Rosůlkem si v rohu depa do uší rozhodně nešpitali milostná slovíčka, nýbrž své postřehy, koho do své sestavy povolají. Magazín speedwayA-Z se na to neváhal zeptat.

V hledáčku Milana Macha byli Martin Málek a Martin Vaculík. Slovenský mladík nezačal špatně. Nicméně ve své úvodní jízdě při stíhání vedoucího Luboše Tomíčka upadl. V další sérii mu prasknul primární řetěz a potom zadřel motor. Na body tak dosáhl až v rozjížďce s číslem čtrnáct.

Martin Málek slavil svůj první triumf už ve druhé sérii. Jenže při něm zadřel motor. Jeden bod z dvou dalších startů šel na vrub hledání optimálního převodu rezervního motocyklu. O tom, že se ho nakonec podařilo nalézt, svědčí dvacátá jízda. V ní úřadující juniorský šampión před sebe nepustil Hynka Štichauera. A také jeho hladký triumf ve finále Ceny Jiřího Marxe.

Právě ten udělal na Milana Macha největší dojem. „Není, co řešit,“ řekl magazínu speedwayA-Z krátce poté, co Martin Málek protnul metu před neporazitelným Zdeňkem Simotou. A březolupský závodník tak příští středu oblékne vestu slánského juniora. V sestavě vedle něho budou i Jiří Štancl a Miroslav Fencl. Další dvě jména budou bezesporu polská.

Česká otázka sestavy Slaného pro Pardubice je vyřešena:
Jiří Štancl, Miroslav Fencl, Martin Málek

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)