Pardubice plánují také nasazení zahraničních závodníků

Pardubice – 11. dubna
V souladu se soutěžním řádem lze v každém závodě extraligy družstev postavit dva zahraniční jezdce. Pardubický plochodrážní tým jich zapsal pro rok 2006 na svou soupisku plný tucet. Zítřejší extraligu na pražské Markétě však odjede domácí kvintet. V žádném případě to však neznamená, že by letos pardubickou vestu žádný cizinec neoblékl.

V rámci své spolupráce s továrním týmem Jawy Divišov lze na soupisce Zlaté přilby najít účastníky Grand Prix Leigha Adamse, Antonio Lindbäcka, Scotta Nichollse a Mateje Žagara. I další dvě jména jsou spjata s Divišovem. Jedná se o dánské jezdce Kennetha Bjerreho a Hanse N. Andersena.

V týmu jsou však i jezdci startující s jiným než divišovským strojem. Na prvním místě jmenujme hlavního strůjce posledního pardubického titulu z roku 2004 Mateje Ferjana. Kvarteto jezdců pochází z Polska. Ovšem Roman Považnyj kromě polského pasu, protože se zde oženil, vlastní i ruský a všechny jeho sportovní úspěchy jsou zatím spjaty z touto velkou zemí. Posledním jezdcem na soupisce je mladý Chorvat Jurica Pavlič. Obrovský talent, který ukázal, co v něm je, už na loňské Zlaté přilbě.

V tuto chvíli samozřejmě nelze s určitostí říct, kdo z nich se v naší extralize objeví. Pokud budou k dispozici všichni domácí jezdci, bude prioritou klubu startovat v soutěži především s nimi. Tým složený z Aleše a Lukáše Drymlových, Tomáše Suchánka, Mariana Jirouta a Hynka Štichauera je silný a kvalitní. Může však přijít zranění či jiná neočekávaná událost a pak by přišla řada na posily. Jezdci, kteří ve všech svých evropských klubech jsou až přetěžováni, v Pardubicích pouze jistí základní družstvo. Je to však filozofie klubu, „Pardubáci fandí především Pardubákům.“

Na některé cizince se však určitě dostane. Vždy právě Pardubice dokázaly jako jediní přivést do naší elitní extraligy individuální mistry světa na klasické ploché dráze Marka Lorama a Grega Hancocka.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)