Jan Hlačina se vrátil na nejvyšší stupínek s týmem kolibříků

Divišov – 31. května
Před deseti lety se Jan Hlačina rozloučil se svou vlastní závodní kariérou, avšak dnes se v Divišově opět postavil na nejvyšší stupeň vítězů. Koučoval totiž tým Jawa, který při premiéře týmového Speedway Mini Cupu porazil výběry Stuhy a Shupy a vyhrál doslova na celé čáře.

 

Jan Hlačina se svým týmem - vzadu Petr Chlupáč a Adam Pajkr, vpředu Max Troidl a Pavel Čermák
Jan Hlačina se svým týmem – vzadu Petr Chlupáč a Adam Pajkr, vpředu Max Troidl a Pavel Čermák

 

Václav Kvěch dokázal porazit Petra Chlupáče
Václav Kvěch dokázal porazit Petra Chlupáče

Velká účast závodníků při Speedway Mini Cupu inspirovala Zdeňka Schneiderwinda, k tomu, že by se mohl uskutečnit nedělní závod týmů na divišovském malém oválu. A také se tak stalo, ještě před odjezdem z Chabařovic, se začal vymýšlet a upravovat  program. Ze závodu se omluvil pouze Bruno Belán, takže do Divišova se mělo přesunout patnáct závodníků a to bylo skvělé.

Při společenském večeru, za laskavého přispění divišovských sponzorů, jsme v kulturní místnosti mohli sdílet své zážitky a pocity ze závodů, za zvuku kytary a trampských písniček až do rána, nikomu se nechtělo spát, ale zodpovědnost nakonec zvítězila a kytara na pár hodin utichla.

Jan Kvěch se brání útokům Pavla Čermáka
Jan Kvěch se brání útokům Pavla Čermáka

Ráno se v depu rozezněl námi známý zvuk stopětadvacítkových motorů a to bylo znamení, že už chtějí kolibříci závodit. Manažeři týmů Josef Franc, Jan Hlačina a Ladislav Šifalda se nejprve dohodli na systému závodů a po té už následoval samotný závod, plný adrenalinu, pádů a týmového myšlení.

Pavel Kuchař měl hned na začátku velkou smůlu, při tréninku zadřel motor a smutek v depu byl velký, ale jeho týmový kolega Adam Bím mu nakonec zapůjčil svojí motorku a Pavel Kuchař tak obohatil svůj tým Stuhy o krásných deset bodů! Technické potíže měla i Sindy Weber ze Shupy, ale díky přítomnosti zástupců firmy, mohla svoji motorku nakonec nastartovat a závodit, pro svůj tým získala jedenáct bodů.

Václav Kvěch si spravil chuť po včerejšku v Chabařovicích
Václav Kvěch si spravil chuť po včerejšku v Chabařovicích

Početní převahu měl tým Shupa se šesti závodníky, ale Filip Šifalda znatelně chyběl, a tak to Shupě se 37 body stačilo jen na třetí místo. Jen o pouhé dva body víc získal tým STUHY a 39 bodů stačilo na druhé místo. Velkou posilou pro Tým Jawa byl Petr Chlupáč, který byl svým manažerem do rozjížděk nasazen celkem sedmkrát a do týmu přispěl krásnými devatenácti  body, jeho přemožitel byl pouze Václav Kvěch z týmu Shupa. Vítězný tým získal 51bodů.

Týmové závody by se měly uspořádat alespoň jednou na každém stadionu, takže se můžeme těšit na stejné sportovní nasazení v Praze a v  Chabařovicích. Velké poděkování patří paní Pajkrové a jejímu týmu, panu Hruškovi i Honzovi Otlovi za připravenou dráhu, Františkovi a všem z Divišova, bez kterých by to nešlo!

Josef Franc dovedl tým Stuhy na druhé místo:
Josef Franc dovedl tým Stuhy na druhé místo: Daniel Šilhán, Jan Kvěch, Adam Bím, Lukáš Vinter a Pavel Kuchař

 

1. Jawa 51
Petr Chlupáč 3 3 3 3 3 2 2 19
Pavel Čermák 2 3 1 3 3 12
Dušan Hlaváček DNR
Adam Pajkr 2 3 1 1 2 9
Max Troidl 2 3 3 2 1 11
2. Stuha 39
Pavel Kuchař nf 2 2 3 2 1 10
Daniel Šilhán 3 2 2 3 10
Jan Kvěch 1 3 2 2 3 11
Adam Bím 2 1 2 1 6
Lukáš Vinter F 1 1 2
3. Shupa 37
Milan Dobiáš 2 1 3 1 7
František Klier 1 2 2 1 6
Václav Kvěch 2 3 3 3 11
Michal Baštecký 1 1 F 2
Sindy Weber 3 3 1 2 2 11
Jan Sochůrek 0 0 0
Tým Shupa ve složení Michal Baštecký, František Klier, Jan Sochůrek, Milan Dobiáš, Sindy Weber, Václav Kvěch a Ladislav Šifalda
Tým Shupa ve složení Michal Baštecký, František Klier, Jan Sochůrek, Milan Dobiáš, Sindy Weber, Václav Kvěch a Ladislav Šifalda

Foto: Jiřina Šifaldová