Májový déšť závodníky neodradil

Chabařovice – 30. května
Po vydatném dešti se sobotní ráno nakonec umoudřilo a chabařovický stadion mohl být svědkem premiéry osmnácti přihlášených závodníků do seriálu Speedway Mini Cup, takže se pořadatelé museli rozhodnout, jak celý závod uspořádají, jelikož měli k dispozici program pro maximálně patnáct závodníků.

 

Kolibříků zdárně přibývá
Kolibříků zdárně přibývá

 

V této situaci jsme byli opravdu poprvé, kdy přijelo tolik závodníků, a to ještě nestartoval domácí Filip Šifalda, jelikož mu před den pře tím sundávali sádru z ruky. Počáteční nervozita z nastalé situace brzy odezněla, po rozložení závodníků do dvou skupin se  pro tři začínající se uspořádal malý závod jako vložené jízdy a celá patnáctka se poprala o minicupové body v celkových pětadvaceti rozjížďkách.

Celý závod byl v duchu kaskadérských kousků Pavla Čermáka, který velmi často ze svého motocyklu vystupoval, ale vždy dokázal na něj opět naskočit a pokračovat v jízdě a třeba i zvítězit, v šestnácté rozjížďce se jízda dokonce opakovala třikrát! Taktéž Jan Kvěch několikrát okusil tvrdost chabařovické dráhy, kluci i přes tyto pády obsadili krásné páté a šesté místo.

Ohromné nasazení jsme viděli i v ukázkových jízdách u Bruno Belána ze Slaného, na něhož dokonce při nezvládnutém výjezdu ze zatáčky spadla jeho vlastní motorka. S naraženým bokem a prstem odcházel statečně v doprovodu tatínka z oválu a dokonce se zapojil do dalších jízd.

Do finálové jízdy nastoupila silná pražská dvojka ve složení Petr Chlupáč a Pavel Kuchař s plným počtem dvanácti bodů a doplnil je Chabařovičan Milan Dobiáš, který získal jedenáct bodů, v tomto pořadí také projeli cílovou páskou.

Po slavnostním vyhlášení a rozdání sponzorských dárků Barbora Pajkrová všechny pozvala na pohoštění s ubytováním do Divišova, kde byla oficiálně zvolena předsedkyní klubu. V neděli zde totiž pořádali mimořádně vložený Speedway Mini Cup – TEAM.

E D C B A TOT
1. Petr Chlupáč, Praha 3 3 3 3 6 18
2. Pavel Kuchař, Praha 3 3 3 3 4 16
3. Milan Dobiáš, Chabařovice 3 3 2 3 2 13
4. Daniel Šilhán, Liberec 2 3 3 2 3 13
5. Pavel Čermák, Praha 3 F 3 3 2 11
6. Jan Kvěch, Praha 3 2 3 X 1 9
7. Lukáš Vinter, Praha 2 1 2 2 3 10
8. Max Troidl, D 1 2 2 2 2 9
9. František Klier, Mšeno 2 3 1 2 nf 8
10. Dušan Hlaváček, Pardubice 1 2 1 2 3 9
11. Michal Baštecký, Praha 2 2 1 1 2 8
12. Adam Pajkr, Divišov 2 1 2 1 1 7
13. Sindy Weber, D nf nf 2 nf 3 5
14. Adam Bím, Divišov nf 1 1 1 2 5
15. Václav Kvěch, Praha nf – nf 3 nf 3

 

Ladislav Šifalda a Zdeněk Schneiderwind u stupňů vítězů vloženého závodu nejmladších nadějí
Ladislav Šifalda a Zdeněk Schneiderwind u stupňů vítězů vloženého závodu nejmladších nadějí

Vložené ukázkové jízdy:

1. Jan Sochůrek, Chabařovice
2. Bruno Belán, Slaný
3. David Gacksch, Chabařovice (50ccm)
Zleva Milan Dobiáš, Pavel Kuchař a František Klier u startovní pásky
Zleva Milan Dobiáš, Pavel Kuchař a František Klier u startovní pásky

Foto: Jiřina Šifaldová