Bratři Drymlové zůstali a Václav Milík je opět na soupisce

Pardubice – 28. února
Více jak dvouměsíční jednání o podobě pardubického plochodrážního týmu pro boje v letošní sezóně jsou skončena. Včera dopoledne předali pardubičtí funkcionáři na vedení plochodrážního svazu soupisku pro rok 2006. Jsou na ní nakonec i jména dvou pardubických jezdců, loňského vicemistra Evropy Aleše Drymla a mistra České republiky Lukáše Drymla. Tito dva bezesporu vynikající jezdci dostali pro letošní sezónu nabídku startovat v barvách pražského Olympu, ale nakonec ji odmítli.

„Přiznáváme, že to byla velmi dobrá a zajímavá nabídka. Po té co nejsme od začátku sezóny vázáni v Anglii jsme dost dlouho i uvažovali o tom, že bychom v Praze jezdili. Je všeobecně známou skutečností, že podmínky v pražském klubu jsou nadstandardní a s odborem sportu ministerstva vnitra spolupracujeme již více než tři roky. Cílem této spolupráce je návrat českého jezdce do Grand Prix. Tuto spolupráci nechceme přerušit, ale v našich soutěžích zůstane nakonec vše při starém. Jsme tady doma a navíc si myslíme, že by jsme tímto krokem nepomohli ani sportovní úrovni soutěže. Takže nakonec jsme se dohodli v Pardubicích a vlastně při skoro stejných podmínkách co v loňském roce,“ říkají bratři Drymlové.

„Jsem rád, že jsme se s oběma dohodli. Na soupisce jsou mezi hosty velká jména, ale o mně je známo, že ve svém týmu nejraděj koučuji české jezdce a tak mám radost, že vedle loni tak úspěšného Tomáše Suchánka a Marina Jirouta budu mít v týmu i Aleše a Lukáše. Ti spolu s juniorem Hynkem Štichauerem vytvoří hlavní kostru týmu. Mezi možnými zahraničními posilami je spousta skvělých jezdců, ale věřím, že o titul se popereme hlavně s těmi českými,“ říká o sestavě svého týmu manažer Josef Laštovka.

Pardubická soupiska pro letošní rok však oznamuje ještě jeden velký návrat. Na plochodrážní ovály se vrací jméno Václav Milík. Syn jedné z velkých postav historie pardubické ploché dráhy pojede juniorský šampionát do 125 ccm.

Soupiska pardubických plochodrážníků pro Extraligu, 1.ligu a další soutěže (seřazeno abecedně):
Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Pavel Fuksa, Marián Jirout, Karel Kadlec, Václav Milík, Jakub Hoffman, Ladislav Kratochvíl, Tomáš Suchánek, Hynek Štichauer, Jaroslav Petrák.

Hosté pro Extraligu:
Leigh Adams, Hans N. Andersen, Kenneth Bjerre, Stanislaw Burza, Matej Ferjan, Antonio Lindbäck, Scott Nicholls, Jurica Pavlič, Roman Považnyj, Artur Pietrzyk, Rafal Trojanowski, Matej Žagar.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)