Kamenný bude mít i hvězdy první velikosti

České Budějovice – 13. února
Druhý závod ledařského šampionátu České republiky, jenž se uskuteční v sobotu na ploše českobudějovického rybníku Kamenný, rozhodne boj o titul letošního mistra. Vedle osmi českých závodníků, jenž se předvedli v akci už o víkendu v Divišově, bude startovní listina doplněna opět o zahraniční borce. A tentokrát se máme na co těšit.

V sítích Zdeňka Simoty a Antonína Klatovského totiž uvázli Vjačeslav Nikulina a Franz Zorn. Především účast někdejšího rakouského vicemistra světa je bezesporu překvapením. Kvůli jeho finančním nárokům jej odmítl nejen Divišov, ale také promotér seriálu Golden Spike. Rovněž v Německu naturalizovaný Rus se v divišovském Golden Spike neobjevil s omluvou, že po svém postupu do Grand Prix ztratil o zlatý hřebík zájem.

Z dalších cizinců už svou účast potvrdil také Sebastian Gegenbauer. Čtyřiadvacetiletý bavorský zámečník byl v sobotu třetí v divišovské zastávce seriálu Golden Spike. Zatím posledním zahraničním borcem, který se v Českých Budějovicích představí, je Nizozemec Rene Stellingwerf, po Divišově pátý muž průběžného pořadí šampionátu.

Předběžná podoba startovní listiny:
Antonín Klatovský, CZ
Jan Klatovský, CZ
Jiří Petrásek, CZ
Josef Šiška, CZ
Jan Pecina, CZ
Vladislav Kunc sen., CZ
Jan Klauz, CZ
Martin Běhal, CZ
Franz Zorn, A
Vjačeslav Nikulin, A
Sebastian Gegenbauer, D
Rene Stellingwerf, NL