Sezónu Speedway Mini Cup vítězně zahájil Petr Chlupáč

Praha – 9. dubna
Premiéra letošního seriálu Speedway Mini Cup letos připadla Praze. Po aprílových rozmarech počasí se nakonec vyčasilo a konečně se v šestnáct hodin se rozezněly stopětadvacítkové motory na malém oválu pražské Markéty, ale startovat se ještě nemohlo, jelikož se čekalo na přihlášené bratry Kvěchovy, kteří jeli hodně kilometrů, aby si opět zajezdili se svými soupeři, ale zdržela je dopravní zácpa.

Stopětadvcítky konečně zahájily ostou sezónu
Stopětadvcítky konečně zahájily ostou sezónu
Pavel Kuchař ujíždí Pavlu Čermákovi
Pavel Kuchař ujíždí Pavlu Čermákovi

Po rozlosování startovních čísel začala série prvních jízd. Než si kluci osahali dráhu, byli jsme svědky několika pádů, které ale nebyly vážné. Pak už byl jen problém u již zmiňovaných bratrů Kvěchových s technickým stavem motocyklů, mladší z nich – Jan se zúčastnil pouze jedné rozjížďky, stal se tak smolařem závodu.

Překvapením byl určitě Pavel Kuchař, který do finále A nastoupil s plným počtem bodů, až tam však našel přemožitele, a to hned dva: Petra Chlupáče a Milana Dobiáše. V hezkém světle se představil i nováček malých oválů, šestnáctiletý Pavel Čermák z Divišova, který dle jeho slov sedí na motorce pošesté, ale za svůj výsledek se nemusí vůbec stydět!

Jiří Štancl dorazil i s vnoučaty
Jiří Štancl dorazil i s vnoučaty

Z vítězství se tedy dnes radoval Petr Chlupáč, pohár za druhé místo náleží Milanovi Dobiášovi a třetí trofej si odvezl Pavel Kuchař.

Celou akci sledoval zkušený Jiří Štancl a dával klukům cenné rady. Na závody s ním přijeli i jeho vnoučata, která už zítra odjíždí se svojí babičkou Štanclovou do rodné Anglie, ale říkali, že se jim v České republice moc líbí a proto již v květnu přijedou na český plochodrážní svátek SGP v Praze.

Seriál speedway mini cup pokračuje hned tuto sobotu od čtrnácti a v neděli v Divišově od deseti hodin.


Zdeněk Schneiderwind bilancuje:

„Dnes   na první závod Speedway Mini Cupu se postavilo na start 12 závodníků, ale bohužel  jich docela dost mělo problémy s technikou. Na výborně připravené dráze jsme viděli spoustu zajímavých soubojů, ale jsem přesvědčen, že postupem času se úroveň závodů ještě pozvedne. Až se závodníci popasují se svojí technikou. Na stupně vítězů se nejvýše postavil jeden z favoritů Petr Chlupáč spolu s Milanem Dobiášem a Pavlem Kuchařem, ale v zádech měli hodně borců co by taktéž chtělo vyskočit na sudy Fuchs Oilu jako Filip Šifalda, Lukáš Vinter, Vašek Kvěch l a další. Že žádný začátek není jednoduchý, se přesvědčil i Pavel Čermák, na kterého dopadla závodní nervozita a oproti včerejšímu tréninku v Divišově se mu nedařilo určitě podle jeho představ – ale to se naučí právě jen na závodech. Takže se můžeme už těšit na sobotu, mělo by přijet až patnáct závodníků tak bychom se sešli už ve třináct hodin, abychom odjeli závody a stihli se podívat na borce co chtějí jet letošní SGP na Markétě, kteří startují v šestnáct hodin.“


Zleva Filip Šifalda, Pavel Kuchař, Petr Chlupáč, Milan Dobiáš a Zdeněk Schneiderwind
Zleva Filip Šifalda, Pavel Kuchař, Petr Chlupáč, Milan Dobiáš a Zdeněk Schneiderwind
D C B A TOT
1. Petr Chlupáč, Praha 3 3 3 2 6 17
2. Milan Dobiáš, Chabařovice 3 3 3 1 4 14
3. Pavel Kuchař, Praha 3 3 3 3 2 14
4. Filip Šifalda, Chabařovice 3 L 2 3 3 11
5. Lukáš Vinter, Praha U 3 3 2 2 10
6. Dan Šilhán, Liberec 2 2 1 3 1 9
7. Václav Kvěch, Praha 1 1 2 3 3 10
8. Pavel Čermák, Praha 2 2 1 2 2 9
9. Adam Bím, Divišov 2 2 2 1 1 8
10. Michal Baštecký, Praha 1 2 1 2 3 9
11. Dušan Hlaváček, Pardubice E E 2 1 3
12. Jan Kvěch, Praha X – – – 0
Petr Chlupáč míří za triumfem
Petr Chlupáč míří za triumfem

Foto: Jiřina Šifaldová

Kolibříci budou opět závodit o víkendu
Kolibříci budou opět závodit o víkendu