V otázce nominace řešil VV SPD jen národní kvalifikaci

Praha – 31. ledna
Jedním z bodů zasedání výkonného výboru Svazu ploché dráhy, které proběhlo včera v budově AČR v pražské Opletalově ulici, měla být nominační kritéria. Především otázka přidělení trojice míst pro obnovenou kvalifikaci o Grand Prix zaměstnávala také širokou plochodrážní veřejnost. Jak magazínu speedwayA-Z řekl Petr Moravec, předseda VV SPD, řídící orgán v tomto směru vyřešil pouze startovní listinu národní kvalifikace.

„Nikdo neví, jaká situace bude s Tondou Švábem,“ vysvětlil důvody Petr Moravec. „A tak jsme nominaci odsunuli dál. Neřešili jsme ani nominaci na dlouhé dráze a nikdo se nepouštěl ani do mistrovství světa. Dělali jsme jen návrh na národní kvalifikace.“

Při sestavování podoby startovní listiny národní kvalifikace, jenž se uskuteční na pražské Markétě 19. dubna, vyšli muži v čele disciplíny z výsledků loňského finále mistrovství republiky jednotlivců. Jejich rozhodnutí napomohla i skutečnost, že se ho loni shodou okolností zúčastnili pouze jezdci s českou licencí.

Prvních čtrnáct borců z šampionátu republiky mělo účast jistou na základě platných řádů. Divokou kartu od VV SPD obdržel Bohumil Brhel, jenž se do mšenského finále kvalifikoval, ale nemohl v něm pro zranění startovat. Pro zbývající volné místo a posty náhradníků bude také zohledněno pořadí šampionátu jednotlivců 2006.

VV SPD včera také schvaloval povolení startů závodníkům pro zahraniční soutěže, řešil otázku pravidel a pracoval na nominaci rozhodčích. Magazín speedwayA-Z přinese oficiální zápis ihned po jeho zveřejnění.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)