Zeptejte se: Jiřího Štancla

Praha – 25. ledna
Po letech, kdy ho čeští fanoušci znali především ze zpravodajství z britské Premier League, začal loni realizovat svůj záměr na častější starty v Čechách. Dohodl se se Slaným a vcelku pravidelně se objevoval v české extralize. A nemohlo to dopadnout lépe. Tým ze středočeského královského města konečně proměnil letitý sen o extraligovém triumfu v realitu a po šestatřiceti sezónách podruhé v historii zacinkal medailemi. Výkony Jiřího Štancla přitom jsou mnoha odborníky označovány za jeden z rozhodujících faktorů na misce vah. Závodník, který na podzim po letech působení ve skotském Glasgow podepsal kontrakt s Newcastle, se počátkem tohoto týdne objevil v Praze. Ve svém harmonogramu si udělal čas i na exkluzivní rozhovor pro magazín speedwayA-Z. A to s sebou nese i skvělou příležitost pro naše čtenáře položit mu otázku a získat tak jeho podepsanou fotografii. Tentokrát však na to máte o něco méně času než obvykle.

Už od svých raných závodnických krůčků je pro Jiřího Štancla charakteristická zelená barva. Změní se na barevném řešení jeho motocyklů něco po přestupu do Newcastle? „Zelená tam trošku bude,“ zasmál se Jiří Štancl. „Vždycky jsem to ladil na zelenou. Týmový kevlary však máme všechny stejný, takže budu celej v černým. Doma budu zelenej, ale v Anglii musím nosit klubový stejnokroj. Na motorce však zelená bude.“

Své otázky pro Jiřího Štancla můžete od této chvíle vkládat prostřednictvím komentáře k tomuto článku. Protože se rozhovor uskuteční už tuto sobotu, uzávěrka vašich příspěvků je už v pátek v 21:00. Pakliže chcete za svůj dotaz získat závodníkovu fotografii s podpisem a účastníte se naší autogramiády poprvé, nezapomeňte na náš redakční e-mail zaslat svou poštovní adresu.

Foto: Antonín Škach (na materiálu Fujifilm dodaném redakci firmou Ultralab a syn Praha www.ultralab.cz)