Česko-novozélandský pár pronásledovala smůla

Auckland – 8. ledna
V sedmém závodě na Novém Zélandu, který se skončil hned nad ránem středoevropského času na dráze v Rosebanku v Aucklandu, nepřálo Filipu Šiterovi štěstí. V závodě dvojic nepostoupil s Andrewem Barghem do hlavní finálové jízdy a rovněž finále B pro ně předčasně skončilo. Plzeňský junior se opět svěřil čtenářům magazínu speedwayA-Z se svými zážitky a to ještě než svlékl závodnickou kombinézu.

Filip Šitera s Novozélanďanem Andrewem Barghem na poměrně úzké dráze dlouhé asi 350 metrů bez větších problémů postoupili do semifinále. A právě tady jejich černá série začala. „Nejdřív jsem měl z prvního místa defekt já,“ postěžoval si. „A ve třetím kole defektoval i Bargh, takže jsme nepostoupili.“

V béčku na ně čekali Italové Daniele Tessari a Matia Carpanesse. Ale ani tentokrát neviděla smíšená česko-novozélandská dvojice šachovnicovou vlajku. „Málem jsme šli všichni čtyři na hubu,“ vylíčil Filip Šitera průběh rozjížďky. „A tak jsme to s Andym zabalili.“

Pech však měli také ostatní závodníci. Angličané Jason Bunyan a Phil Morris jeli ve finále A v čele na jisté vítězství. Jenže krátce po sobě byli oba vyřazeni kvůli poruchám. Triumf tedy spadl do klína domácí dvojici David Bargh a Craig Ramsey.

Po nabité úvodní části si účastníci SsangYong International Motorcycle Speedway Series tento týden odpočinou. Další tři závody jsou na programu až v pátek, sobotu a neděli. A jelikož se jedná o klání na aucklandských drahách ve Waikaraka Park a Rosebanku, oddechnou si také od dlouhého cestování.

Filip Šitera stráví zítřek údržbou motocyklů. Zbývající volno však vedle odpočinku slíbil využít rovněž napsáním e-mailu se svými zážitky pro čtenáře magazínu speedwayA-Z.