Filip Šitera se chystá na závody

Mladá Boleslav – 22. prosince
I když toho Filip Šitera na oválech zažil už mnoho, tentokrát je jeho příprava na odjezd na závody přece jenom netradiční. Na konci cesty není některý z obvyklých evropských stadiónů, nýbrž novozélandský Auckland. U protinožců pak na plzeňského juniora čeká dlouhé turné, jehož první závod bude ještě letos, 29. prosince v Invercargillu.

Ježíšek musí se svými dárky k Šiterovým už dnes večer. Zítra ráno v 7:30 totiž Filip Šitera startuje z pražské Ruzyně směr Frankfurt nad Mohanem. Tady přestoupí na let do Singapuru, kde má další přípoj do Aucklandu.

„Let by měl trvat dvaadvacet hodin čistého času,“ řekl Filip Šitera magazínu speedwayA-Z. „A další dvě a tři hodiny zabere čekání na přestup.“

V Aucklandu jeho letadlo přistane v neděli 25. prosince v 11:00 tamního času, tedy těsně před začátkem anglosaských Vánoc. „To budou mít pěknej dáreček pod stromeček, až se tam objevím,“ komentoval se smíchem toto téma Filip Šitera. A vzápětí dodal, že pravidelně bude čtenáře magazínu speedwayA-Z zásobovat čerstvými informacemi, jakmile mu to časový harmonogram dovolí.

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)