Night of Speedway nabídla atraktivní show

Neustadt Dosse 17. prosince
V sobotu se konal již třetí ročník halového závodu night of speedway, show v německém městečku Neustadt nacházejícím se sedmdesát kilometrů severozápadně od Berlína na řece Dosse v hale určené především parkurovému skákání pro koně. Na ovále dlouhém pouhých šedesát metrů se při pětihodinovém představení vystřídaly tři kategorie strojů a jezdců – od malých minimotorek ovládaných ratolestmi účastníků hlavního závodu až po divácky neatraktivnější závod sajdkár, při kterých se až tajil dech při spoustě tvrdých soubojů některých dvojic. Protože magazín speedwayA-Z měl na místě i svůj zpravodajský tým, mohou si naši čtenáři vychutnat závod slovem i obrazem.

Tomuto závodu kralovali Holanďané Wiliam a Natalie Matthijensenovi bez ztráty jediného bodu. Hlavní závod byl součástí Big Wigg Trophy na počest bývalého úspěšného jezdce, který je našim divákům známý z triumfálního tažení Plzně v extralize 1994. Této kategorii kraloval jako v loňském ročniku miláček domácího publika Stephan Katt s plným počtem bodů. Nejvíce mu dýchali na záda jeho krajan Christian Hülhorst a na třetím místě se umístivší Švéd Erik Anderson.


V historii těchto atraktivních závodů zvítězil ihned při premiérovém ročníku 2003 český junior Luboš Tomíček. Letos měla mít naše plochá dráha opět zastoupení, a to v podobě pardubického Tomáše Suchánka. Bohužel ho do závodu nepustila sněhová kalamita a uvízl na hranicích. Náš zpravodajský tým po podobných starostech dorazil do místa závodu těsně před startem úvodní jízdy.


Za fantastického publika a neméně skvělých jezdeckých výkonů se místy závod měnil v show díky schopnostem a hereckým výkonům všech aktérů včetně akčního startmaršála. Nejvíce obecenstvo rozveselila světelná laserová show a kousky Stephana Katta. Ten zvl᚝ zaujal dámskou část obecenstva, když na svém stroji jezdil jen v podobě, jak přišel na svět. Na stupních vítězů byli ti nejúspěšnější oceněni atraktivně obnaženými hosteskami.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)