Reprezentace má pro sezónu 2006 stanovená pravidla

Krušovice – 26. listopadu
Na svém sobotním zasedání VV SPD projednával také otázky reprezentace. Pro sezónu 2006 jsou v otázce nominace a organizačního zabezpečení ve všech disciplínách pod jurisdikcí FIM a UEM. Rovněž s tímto dokumentem se mohou čtenáři magazínu speedwayA-Z seznámit v úplném znění.

STÁTNÍ REPREZENTACE 2006


Ledová plochá dráha
Reprezentační tým 2006 – Antonín Klatovský, Jan Pecina, Jan Klatovský

Dále mohou tuto trojici doplnit: Josef Šiška, Jiří Petrásek, Martin Běhal

Manažer:
Antonín Klatovský st.

Systém přípravy:
Tréninkové soustředění pro sezónu 2006 – Rusko (zálohově si hradili jezdci sami)
Přípravné závody – Švédsko, Rakousko, Švýcarsko, Německo, Holandsko

Nasazení jezdců do závodů MS a ME:
Na základě úspěšnosti v sezóně 2005 si místo svého startu v MS a ME jezdci vybírají. Nejlepší jezdec si vybírá místo svého startu jako první.
Pro MS družstev budou nominováni jezdci na základě všech svých výsledků a úspěšnosti v sezóně 2006.

Návrh rozdělení finančních prostředků z prostředků MŠMT:
Částka na přípravu pro tým bude použita na soustředění týmu.
Další částky budou rozděleny na základě úspěšnosti jednotlivých jezdců.
Manažerovi týmu bude provedena úhrada cestovních nákladů na závod MS družstev v souladu s platnými předpisy.

Klasická plochá dráha
Manažeři: Josef Laštovka – Mgr. Milan Špinka
Pro závody MS družstev bude manažerem Josef Laštovka, asistent Milan Špinka bude při těchto závodech členem Jury za FMN (odpovídající licence FIM a jazyková výbava).

Reprezentace:
Pro MS jednotlivců
Budou určena nominační kritéria později. V tuto chvíli není znám systém soutěže ani počty přidělených míst. Nominace bude vycházet z výkonnosti jezdců v závodech MS, ME a MČR.

Pro ME jednotlivců:
Na základě výsledků Kvalifikačního závodu 19.4.2006 (do ME se kvalifikuji jezdci na 1.-6.místě a další dva jezdce má právo určit VV SPD). Jezdci si místo svého startu v ME vybírají podle pořadí v kvalifikačním závodě. (VV SPD může při termínových kolizích jezdců startujících ve více šampionátech tyto jezdce nasadit bez ohledu na výše uvedené). Jinak platí, že nejlepší jezdec si vybírá místo svého startu jako první.

Pro MS družstev:
Širší kádr – Bohumil Brhel, Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Miroslav Fencl, Josef Franc, Adrian Rymel, Zdeněk Simota, Tomáš Suchánek, Jiří Štancl, Antonín Šváb a Tomáš Topinka (na základě výrazných změn ve výkonnosti v sezóně může dojít ke změně). Tým pro MS určí manažer týmu 30.6.2006

Pro ME dvojic:
Základní kádr (loňští vicemistři Evropy) – Bohumil Brhel, Aleš Dryml, Lukáš Dryml (na základě výrazných změn ve výkonnosti v sezóně může dojít ke změně)
Tým pro ME určí manažer týmu 5.5.2006

Pro MS juniorů:
Na základě průběžného pořadí MČR juniorů k 28. 4. 2006 se do MS kvalifikují jezdci na 1.-3.místě, dalšího jezdce má právo určit VV SPD AČR. Jezdci si místo svého startu v MS vybírají podle pořadí v šampionátu. Nejlepší jezdec si vybírá místo svého startu jako první.

Pro ME juniorů:
Na základě průběžného pořadí MČR juniorů k 28. 4. 2006 se do ME kvalifikují jezdci na 1.-3.místě a dalšího jezdce má právo určit VV SPD AČR. Jezdci si místo svého startu v ME vybírají podle pořadí v MČR. Nejlepší jezdec si vybírá místo svého startu jako první.

Pro MS juniorských družstev:
Základní kádr juniorské reprezentace: Antonín Galliani, Věroslav Kollert, Patrik Linhart, Martin Málek, Zdeněk Simota, Filip Šitera, Hynek Štichauer, Luboš Tomíček (na základě výrazných změn ve výkonnosti v sezóně může dojít ke změně). Tým pro MS určí manažer týmu 5.6.2006

Pro MS na dlouhé dráze:
Na základě výsledků MČR 2005 se do MS kvalifikovalo šest nejlepších českých jezdců v pořadí tohoto závodu. Jezdci si místo svého startu v MS vybírají podle pořadí daného VV SPD. VV SPD stejně jako v roce 2005 umisuje na první místo při výběru nejlepšího jezdce v závodech MS a ME v předešlém roce, dále platí při výběru pořadí v závodě MČR 2005.
Jezdci Antonín Šváb, Zdeněk Schneiderwind, Jaroslav Pták, Karel Kadlec, Pavel Ondrašík, náhradník Marek Čejka.

Pro ME na travnaté dráze:
Jezdci Antonín Šváb, Zdeněk Schneiderwind, Jaroslav Pták, Karel Kadlec, Pavel Ondrašík (náhradník Marek Čejka).

Příprava:
Jezdci seniorské reprezentace – individuální příprava, v případě zájmu se mohou zúčastnit soustředění pořádaných VV SPD pro juniory. Snahou VV SPD bude zajistit reprezentantům i zahraniční starty (např. jarní závody v Pockingu).
Pro juniorskou reprezentaci nejméně 2 soustředění (jedno v Česku, druhé v Polsku). Další organizovaná příprava jezdců juniorského věku bude prováděna ve Středisku mládeže při AK Markéta.
Pro jezdce startujících na dlouhé a travnaté dráze se pokusí VV SPD zajistit přípravu v Mariánských Lázních.

Návrh rozdělení finančních prostředků z prostředků MŠMT:
Systém zabezpečení juniorské reprezentace bude řešen zvláštní formou schválenou VV SPD AČR.

Další částky budou rozděleny na základě úspěšnosti jednotlivých jezdců. Úspěšností se rozumí postup do závěrečných kol mistrovství světa a Evropy nebo umístění v první polovině výsledkové listiny.
Nárok na uzavření reprezentační smlouvy pro rok 2006 mají tito sportovci, kteří v roce 2005 obsadili 1. – 8.místo v závodech mistrovství světa a Evropy:
Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Tomáš Suchánek a Antonín Šváb a dále členové týmu pro MS na ledové ploché dráze, MS družstev seniorů a juniorů a ME dvojic.
Manažerům státní reprezentace bude provedena úhrada cestovních nákladů na závody MS a ME dle schváleného plánu a v souladu s platnými předpisy.

Další finanční prostředky nebo materiální pomoc bude řešena během sezóny. Budou osloveni jak dřívější partneři, tak i někteří potencionální.

Zodpovídá: pracovní skupina pro státní reprezentaci

Krušovice 26.11.2005