Medvědi dali nečekanou překážku na cestě dohody Banditů a Matěje Kůse

Berwick – 6. prosince
Před odletem do Austrálie se obával, že by jeho nový kontrakt s Berwickem mohlo roztrhat jen snížení součtu average. Nakonec pro sezónu 2015 zůstal beze změny. Oproti pokračování v černozlatých barvách, v nichž byl letos oceněn ceněným titulem Rider of the Season, se paradoxně postavil jeho bývalý zaměstnavatel Redcar. Nečekaný krok jeho vlastníka Briana Havelocka zaskočil i nejvyššího Banditu Johna Andersona.

Jádro problému spočívá, že Matěj Kůs byl uvolněn do Berwicku na zápůjčku. A v rozporu s předchozím ujednáním jej však Redcar hodlá letos uvolnit jedině na řádný přestup, což by ovšem Berwick stálo pořádný ranec liber.

„Po konferenci britské ligy jsme se rychle dohodli na podmínkách, aby Matěj za nás mohl závodit také v roce 2015,“ diví se John Anderson, berwický šéf. „Poslali jsme e-mail do Redcaru, abychom si potvrdili, že za nás bude moci jet na zápůjčku.“

Jenže věci vzaly rychlý a nečekaný obrat. „Brian Havelock nám pak řekl, že změnil svůj názor,“ kroutí John Anderson hlavou. „Řekl nám, že chce, aby Matěj jezdil za Redcar, na což má jako vlastník jeho kontraktu nárok, a že neschválí jeho zapůjčení do Berwicku. A jediná možnost, jestli ho chceme, je zaplatit přestupní poplatek v plné výši.“

Ten činí přesně jednadvacet tisíc liber. „Pokud nám Redcar dovolí jen, aby za nás Matěj jezdil na kompletní přestup, vypadá to, že budeme muset jít od toho navzdory našemu upřímnému přání mít Matěje Kůse ve své sestavě v roce 2015,“ uzavírá šéf Banditů.

Foto: Wojta Zavřel (www.wojta-foto.cz)